FONTOS


 

Keserű tusakodás

A nagy álomból semmi se lett. Bezzeg Sydney előtt pénzt, posztót, paripát ígértek Partics Katalinnak azért, hogy görög színekben induljon az olimpián. A hízelgésnek nem is tudott ellenállni a görög származású öttusázónő, így belement az alkuba. Azóta talán rájött, hogy elhamarkodta a döntést. Sydney óta egyetlen fillért sem kapott.

A Gerevich Alapítványtól nem kaphat ösztöndíjat, hiszen nem magyar színekben indul a versenyeken. Egyesülete, a Bp. Honvéd sem kap pénzt a görögöktől, azért, mert náluk készül.

- Nincs mit tennem, dolgozni kell - mondja Partics. - Az öttusázás mellett azonban nehéz teljes munkaidős állást vállalni. Nem beszélve arról, hogy egyelőre tanulok, a második diplomámat próbálom megszerezni, ez is elég időigényes feladat.

Élni azért kell valamiből, esténként gyermekfelügyeletet vállal. Nem nagy pénz, de legalább ideig-óráig fedezi a kiadásokat.

- A Görögországban élő versenyzők is elégedetlenek. Olimpiai érmesek, helyezettek sem kapták meg a beígért támogatást. Ez sovány vigasz számomra. Mindössze a jogosan engem illető összeget szeretném megkapni. Mihamarabb!

(jk), A színes Sport 2001.06.19.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Partics Katalin