FONTOS


 

Partics Katalin

Néhány éve még azt se hitte volna, hogy valaha öttusázó lesz, amikor legutóbb vébé volt hazánkban, az 1992-es női VB, akkor még triatlonozott. Aztán elcsábították öttusázni és 95-ben indult először versenyen. Mint eredményei bizonyítják, jó vásárt csinált a kettővel több tusával.

Nagyon kemény felkészülési programmal kezdte ezt az évet, hisz hazai közönség előtt mindenki a legjobbat szeretné magából kihozni. Aztán februárban elkezdődött balszerencse sorozata:: megműtötték a tenyerét, ez megtörte a lendületét, az első két Világkupa-versenyen, San Antonioban és Mexikóban még nem igazán talált magára. De aztán a darmstadti Világkupán, élete legjobb teljesítményeként, negyedik lett két ponttal lemaradva Vörös Zsuzsanna mögött. Ugyanezt a sikert a franciaországi Világkupán is megismételhette volna, de elrontotta a lovaglást. Bizakodva várta tehát a tamperei EB-t, azonban a csapathirdetés napján egy edzésen leesett a lóról és vállsérülést szenvedett, kezdetben úgy tűnt, hogy oda az idénye. Az orvosi kezelésnek köszönheten mégis részt vehetett az EB-n.

És részt vett az 1999. július 12-18 között a Margitszigeten megrendezett Világbajnokságon is, ahol a szerencsétlen lovaglásnak (lassú lovat /Herceget/ sorsoltak ki neki) egyéniben nem sikerült teljesítenie tervét, hogy az első tízben végezzen, és sajnos a csapat aranya is elúszott, igaz nem csak ő, hanem az egész csapat rengeteget rontott a lovaglásban, pedig előtte még összetettben az első helyen álltak.

Ez év áprilisa óta van együtt német barátjával, aki szintén öttusázó és háromhetente jön Budapestre, hogy találkozhasson Katalinnal.

Albert, monacói herceg, aki a VB díszvendége volt ( ő a nemzetközi öttusaszövetség tiszteletbeli elnöke), neki ítélte a legcsínosabb öttusázó lánynak járó díjat.

Kalmár Tibor, Juventus rádió 1999

A Westel 900-kupa újdonságai Partics sorsa még kérdéses A Magyar Öttusa-szakszövetség elnökségi ülésének legfontosabb napirendi pontja Partics Katalin jövője volt. Mint ismert, a csapatban vb-bronzérmes versenyző - kettős állampolgárként - görög színekben szeretné folytatni a pályafutását. A testület korábban Császári Attila elnököt bízta meg azzal, hogy tárgyalásokat folytasson az ügyben. Császári Attila beszámolt arról, hogy talákozott Taki-Pangioti S. Loverdóval, valamint a sportolónővel és az édesanyjával, s a következő ajánlatot tette: a MÖSZ hozzájárul ahhoz, hogy Partics 2001. január 1-jétől görög színekben versenyezzen, de az idei viadalokon, a világ-és Európa-bajnokságon - és remélhetőleg az olimpián - még a magyar válogatott tagjaként kell indulnia. A görög válaszban az állt, hogy jogi akadálya van ennek a váltásnak. Olimpiai bizottságuk szabályzata ugyanis nem teszi lehetővé, hogy ha egy versenyző már indult olimpián egy nemzet színeiben, utána görögként szerepeljen a következő ötkarikás játékokon. Ezt figyelembe véve a testület egy másik ajánlatot dolgozott ki, amelyet csütörtökön küldenek el a görög partnernek. Az elnök a részletekről a válasz megérkezéséig nem kívánt nyilatkozni. Véglegessé vált, hogy a hagyományos budapesti Világkupa-viadalt, a Westel 900-kupát idén új helyszínen, a BVSC sportközpontjában rendezik meg. A több évtizedes múltra vissztekintő verseny másik újdonsága, hogy április 27. és 30. között a férfiak mellett a nők is összemérhetik a tudásukat.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.03.30

Partics görög válogatott lehet
Császári Attila, a Magyar Öttusa Szakszövetség elnöke beszámolt arról, hogy a végéhez közeledik Partics Katalin átigazolási ügye. A görög öttusa képviselőivel folytatott tárgyalássorozat eredményeként pénteken szóban megállapodtak arról, hogy a magyar szövetség milyen feltételekkel engedi át Particsot a görögöknek. Jövő héten a megállapodást a MOB garanciális jóváhagyásával aláírás céljából átfaxolják. Császári szerint a hellének adminisztrációja lassú, de most már őket sürgeti az idő, hogy a következő hétvégén esedékes svájci viadalon, illetve a két hét múlva sorra kerülő darmstadti olimpiai kvalifikációs Világkupán az ő színeikben szerepelhessen a kettős, görög-magyar állampolgárságú Partics.

(csanálosi, füredi), Nemzeti Sport 2000.04.30

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Partics Katalin