FONTOS


 

Ellopták Partics Katalin pisztolyát
"Jó lenne, ha előkerülne..."


Partics Katalin fegyverének lába kelt kedden a Honvéd Tüzér utcai sporttelepének egyik öltözőjéből. Azt talán felesleges részletezni, hogyan érinti a lopás az olimpiára készülő öttusázónőt. Ráadásul a pisztoly nem is az övé volt - tudtuk meg Particstól, aki azzal a kéréssel fordult a szerkesztőségünkhöz, hogy írjuk meg a történteket. Hátha az elkövető rádöbben, mekkora kárt okozott ezáltal Particsnak, aki Sydneyben görög színekben versenyez, de a felkészülés helyszínéül korábbi klubja sportlétesítményét választotta.

"Nemcsak azért kellemetlen a dolog, mert ezzel a pisztollyal szerettem volna versenyezni Sydneyben - mondta el Partics. - A fegyver csak kölcsönben volt nálam, nem az enyém, Martinek János tulajdona. Körülbelül félmillió forintba kerül egy ilyen fegyver. Amikor megtudta, hogy mi történt csak annyit mondott: jó lenne, ha előkerülne. Én is abban bízom, hogy talán éppen az újságcikk hatására meggondolja magát az, aki eltulajdonította. Hétfőn délelőtt még lőttem vele, délután pedig otthagytam az öltözőben, amíg vívóedzésen voltam. Valószínűleg ekkor vitte el valaki, a hozzá tartozó szerszámokkal és a lőszerrel együtt. Nincs zárható szekrényem, így a többi holmimmal együtt az öltözőben hagytam. Nemcsak én jártam pórul, egy másik lánynak a pénztárcáját vitte el a tolvaj. Az öltöző ajtaja nyitva volt, így nem volt nehéz dolga. Nem zárható ki, hogy tudta, mikor van edzés, és biztosra ment.

Partics nemrégiben kapott a görögöktől egy sportpisztolyt, de azzal még sohasem lőtt. Egyelőre azonban kénytelen lesz azzal beérni. Mint az öttusázónő elmondta, az eltűnt Pardini típusú fegyver száma: CAT 9757TO0703. Partics a 269-4644-es telefonszámon várja a becsületes megtaláló jelentkezését.

L. B. L., A színes Sport 2000.08.16

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Partics Katalin