FONTOS


 

Partics Katalin görög színekben indul az olimpián

Majdnem biztos, hogy a NOB végrehajtó bizottságától megérkezik majd az engedély, és Partics Katalin, aki a pesarói világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett, elindulhat a sydneyi nyári játékokon.

- A jövő héten megtesszük a szükséges lépéseket - mondta Joel Bouzou, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) főtitkára. - Úgy gondolom, nem lehet probléma Partics olimpiai részvételével, mivel kettős állampolgár, és régóta rendelkezik görög útlevéllel. Szinte biztos, hogy ott lehet Sydneyben.

Partics Katalin a pesarói világbajnokságon 22. lett, de mivel olyanok is az élmezőnyben végeztek, akiknek már korábban megvolt a kvótájuk, ráadásul a lengyelek, az olaszok és a britek harmadik versenyzője megelőzte őt, ez a helyezés is elegendő volt neki ahhoz, hogy biztosítsa magának az olimpiai mezőny 24. helyét. A játékokon egy országot csak két öttusázó képviselhet.

- Először nem is akartam elhinni, hogy sikerült, de amikor többen is megerősítették, hogy bejutottam, nagyon örültem - mondta Partics. - Ha nem sikerül az olimpiai kvótaszerzés, a görögök azt mondták volna, nem baj, majd meglesz 2004-ben. Ennek ellenére azt hiszem, várták, hogy kvótát szerezzek, így most ők is örülnek. Hétfőn Athénba utazom, majd később Budapestre, de egyelőre nem tudom, hol és hogyan készülök majd. Idén még mindenképpen szeretnék Magyarországon, a Honvédban edzeni, amiért a görögök valószínűleg fizetnének is, ez azonban még egyáltalán nincs elrendezve.

(MTI) [origo] 2000.06.19.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Partics Katalin