FONTOS


 

A kapitány szükségesnek tartotta a váltást
Füri helyett Máthé indul a vb-n


Változott a pesarói világbajnokságra utazó női csapat összetétele. Kulcsár Antal szövetségi kapitány javaslatára - amelyet az elnökség egyhangúlag elfogadott - a váltóban Vörös Zsuzsanna és Simóka Bea mellett nem Füri Csilla indul, hanem a junior Eb egyéni bronzérmese, Máthé Vivien.

- Az elejéről kezdem - mondta Kulcsár Antal. - Amikor kijelöltem a csapatot, és az elnökség elfogadta, úgy gondoltam, ezzel a kérdés lezárult. Ám az utolsó válogatóversenyt követően Füri Csillának volt egy Világkupa-versenye Darmstadtban, ahol nagyon gyengén, mindössze százhuszonöt kört lőtt. Ezt követően egyesületének vezetőivel közösen úgy gondoltuk, elküldjük egy újabb nemzetközi versenyre, hogy összeszedje magát. Azonban ott is várakozáson alul szerepelt, százharminchat kört ért el. Mivel ehhez hasonló eredmény nagyon rontaná a váltónk esélyeit, úgy döntöttem, inkább Máthé Vivient szerepeltetem a stafétában, és ezt az elképzelésemet az elnökség is maximálisan támogatta.

A július 12. és 18. között esedékes olaszországi világbajnokságra tehát a következőképpen módosult a női csapat. A hagyományos egyéni és csapatversenyen Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea és Simóka Nóra, míg a váltóban Vörös, Simóka Bea és Máthé Vivien áll rajthoz.

(cs.b.), Nemzeti Sport 2000.06.03.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK