FONTOS


 

40. férfi és 20. női világbajnokság, Pesaro
Pesaróban nem akartak a magyarokkal versenyezni


Hétfő este látványos ünnepséggel megnyitották a világbajnokságot az Adriai-tenger partján fekvő Pesaróban. Az ünnepséget azonban megelőzte a lóbemutató, amelynek tapasztalatairól Balaska Zsolt lovasedző elmondta, hogy a lovak jók, de hozzátette, kit?nő lovasok mutatták be őket. Kérdés, hogy öttusázókkal a hátukon mire lesznek képesek, illetve hogy mennyire bírják az egyhetes igénybevételt.

A vb versenyszínhelyeiről mindenképpen el kell mondani, hogy az olaszok nagy ötlettel rukkoltak elő: a tengerpart homokjában alakították ki a lovaspályát, valamint innen indul és itt ér véget a futás is. Mauro Tirinanzi, a szervezőbizottság tagja ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

-- Tudtuk, hogy a tavalyi, margitszigeti vébét nem tudjuk felülmúlni. Ám igyekeztünk mi is a hely adottságait kihasználva valami látványosságal előállni.

El kell ismerni, sikerült nekik...

A mezőnyről elég csak annyit mondani: mindenki rajta van az előzetes nevezési listán. (Persze ez nem újdonság, várható volt, hogy az utolsó kvótaszerzési esélyt senki sem hagyja ki.) Ám hogy a már sydneyi résztvevőnek számító versenyzők közül ki indul a váltó-, illetve a hagyományos versenyeken, az csak az egyes számokat megelőző technikai értekezleten derül ki.

Az orosz férfiaknál a kétszeres egyéni világbajnok, tavalyi vb-bronzérmes Szvatkovszkij mellett az olimpiai ezüstérmes Zenovka, valamint az új csillag, a junior világ- és Európa-bajnok Turkin, továbbá a fiatal Menysikov, Szabirhuzin és Sztojkov szerepel a listán.

Füredi Marianne helyszíni jelentése, Nemzeti Sport 2000.06.13.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK