FONTOS


 

Rióról a vizsgái miatt csúszott le
Sárfalvi: Irány Barcelona

Sárfalvi Péter nagyon várja a vasárnapot, mert akkor végre ő is enyhébb éghajlatú vidékre utazhat, és ott készülhet az idényre, az olimpiára.

-- Ebben a nagy hidegben különösen irigylem a többieket, akik Brazíliában edzenek, lassan már két hete. Eredetileg úgy volt, hogy én is a honvédos csapattal tarthatok Rióba, ám a vizsgáim miatt mégis maradnom kellett -- mondta a Csepel-Dunapack világ- és Európa-bajnoka.

+ És hogy áll a vizsgákkal?

-- Hét vizsgán már túl vagyok, de egy még maradt szombatra. És éppen a legnehezebb, a nemzetközi marketing vár még rám. Szombaton vizsgázom a Külkereskedelmi Főiskolán, ahol másoddiplomásként az utolsó évemet töltöm, vasárnap pedig a többiekkel együtt repülök Barcelonába.

+ Itthon hogyan teltek-telnek a napjai a társak nélkül?

-- Furcsa volt, hogy szinte kiürültek a Honvéd létesítményei, ahol edzeni szoktam. Mivel egyedül maradtam, átköltöztem a Margitszigetre, ott gyötörtük egymást a klubtársammal, Palya Sanyival. Edző-édesapám itthon hagyta az edzéstervemet, az alapján készültem. Ellenőrzés nélkül is mindent maximálisan végeztem el. Szerencsére nem gátolt betegség a munkában, mert azon karácsony már előtt túlestem, és azóta nagyon vigyázok magamra, kilószám eszem a gyümölcsöt. Minden rendben van, csak ne lenne ilyen hideg!

+ Spanyolországban melegebb lesz...

-- Igen, és most ez is éltet. Csütörtökön megérkeznek a többiek, pénteken még közös lovasedzésen veszünk részt, aztán jöhet a szokásos kéthetes barcelonai edzőtáborozás.

*

Szombaton délelőtt a Bp. Honvéd Dózsa György úti vívótermében rendezik meg a három fordulós LNX-kupa párbajtőr-küzdelemsorozat első versenyét. A viadalon a "hivatásos" vívók mellett pástra lépnek az öttusázók is, akiknek azért fontos a minél több megméretés, mert a sydneyi olimpián a szokásosnál is több pontot lehet majd szerezni ebben a tusában.

(füredi) , Nemzeti Sport 2000. január 25.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Sárfalvi Péter