FONTOS


 

A világbajnok újra lovagol
Sárfalvi keresztapa lett


Legjobb öttusázóink már javában járják a világot -- kedden éppen a szöuli olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyre utazik el egy küldöttség --, ám Sárfalvi Péter életéből egyelőre kimaradnak a Világkupák. Ő csak április végén, a budapesti Westel 900-kupán áll rajthoz.

+ Nem furcsa, hogy ezúttal ön nélkül zajlanak a versenyek? -- kérdeztük a Csepel-Dunapack 29 éves világ-és Európa-bajnokát.

-- Kicsit szokatlan, és a hazai Világkupa előtt jó lett volna elindulni egy-két versenyen, de hát a mostani szezon más, mint az eddigiek. Az őszi olimpia miatt októberig elhúzódik a versenyidény. Mivel nekem már megvan a kvótám, én tényleg minden erőmmel Sydneyre készülhetek. Ha március elején elkezdtem volna a versenyzést, októberre talán kiégnék. Azt hiszem, jó ez így, hogy csak edzem, és nem tartok attól, hogy lemaradok a többiektől. És hát az olimpiáig nekem is lesz módom versenyezni, hiszen a tervek szerint indulok a világ- és Európa-bajnokságon is.

+ A februári fedett pályás versenyen elszenvedett combizomhúzódása rendbe jött már?

-- Sokat javult. A Sportkórházba jártam fizioterápiás kezelésre, és volt olyan időszak is, amikor két hétig nem lovagolhattam, pihentetni kellett a lábam, mert amikor újrakezdtem a lovaglást, megint rásérültem. Múlt pénteken ültem ismét lóra, és lassan áttérek a heti két lovasedzésre. Egyébként a sérülés a többi számban nem gátolt, tudtam edzeni. És már nagyon várom a pesti Világkupát, kezd "versenyéhségem" lenni.

+ Az eddigi két Világkupa-versenyt figyelemmel kísérte?

-- Természetesen, különösen a kvótaszerzőkre figyelek oda. Bevallom, örültem annak, hogy Mexikóban nem egy nagymenő, egy Szvatkovszkij képességű öttusázó szerzett kvótát, hanem a kevésbé ismert amerikai Senior. Persze, őt sem becsülöm le, ugyanúgy szerezhet meglepetést az olimpián, mint Atlantában Parigin. Szóval, azért nem estem ki az öttusából, mindenre odafigyelek. És egy örömteli esemény is történt a családunkban, keresztapa lettem, ugyanis kislánya született Németországban élő nővéremnek.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.04.04.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Sárfalvi Péter