FONTOS


 

Balogh, Horváth és Sárfalvi indulhat az olimpiai kvalifikáló Vk-döntőben
A nagy pofontól az ezüstéremig

A hét végi Westel férfi Világkupa a sorozat záró állomásaként az utolsó lehetőség volt arra, hogy a versenyzők pontjaikat gyarapítva jogot szerezzenek az augusztus 11-i, budapesti Vk-döntőben való részvételre. A finálé pedig az első kvalifikáló lesz az athéni olimpiára. A versenyen három magyar, Sárfalvi Péter, Balogh Gábor és Horváth Viktor végzett az első tízben - és összpontszámuk alapján ők kerültek az augusztusi, 32-es fináléba.

- Hallotta már, hogy indulhat a Vk-döntőben? - kérdeztük Sárfalvi Pétert, aki vasárnap a Vidám Parkban ezüstéremmel zárta a viadalt.

- Igen, reggel Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány ébresztett a jó hírrel. Mondanom sem kell, mennyire örültem neki, hiszen tíz napja, amikor a sindelfingeni Világkupán nem jutottam a döntőbe, veszni láttam mindent - felelte a Csepel-Dunapack 31 éves Európa-bajnoka.

- Ma már tudja, mivel magyarázható az akkori kiesése?

- Csak azt tudom, hogy az hatalmas pofon volt, már csak azért is, mert a verseny előtt jó formában éreztem magam. A kiesés meg sem fordult a fejemben, sőt valami jó helyezésben reménykedtem. Aztán ha csak hajszállal is, a 17. helyen búcsúztam. Azt sem mondhatom, hogy nagyot hibáztam, mert közepes számokat produkáltam, úgy meg nem nagyon szoktak kiesni... Talán a túlzott akarás, a görcsösség miatt voltam visszafogottabb, mert mégiscsak az volt az első idei komoly versenyem, ráadásul nekünk a válogatásba is beszámított.

- Két hét sem telt el a kudarc óta, és a Westel-kupán második lett. Mit csinált, hogy most ne tegye görcsössé a tét?

- Rendeztem a gondolataimat, és úgy készültem, hogy nincs vesztenivalóm. Ha most sem sikerül jól szerepelnem, akkor tényleg nem érdemes tovább öttusáznom. Teher nélkül versenyeztem, és ez meghozta az eredményt. De hogy nem csak én vagyok képes rövid időn belül ilyen hullámzásra, arra példa a két versenyző, Capalini és Sedlecky, akik Sindelfingenben az első-második helyen végeztek, itt pedig kiestek.

- Sok ideje nincs a pihenésre, hiszen szombaton rendezik Székesfehérvárott a bajnokságot.

- A mostani szereplésem után megint visszatért az önbizalmam, mert mind az öt számban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam. A bajnokságon mindenképp dobogóra akarok állni egyéniben, de a csapatunk jó szereplése talán még ennél is fontosabb.

Kállai: búcsú az Eb-től

A budapesti Világkupa vasárnapi döntőjében megsérült Kállai Ákos felépülése várhatóan négy-hat hetet vesz igénybe, így biztos, hogy nem lehet ott a június 18-án kezdődő csehországi Európa-bajnokságon. Kállai hétfőn a Sportkórházban tüzetes vizsgálaton esett át, amely megerősítette, hogy részleges combizomszakadást szenvedett. A csapatban és váltóban világbajnok versenyző a vívás utolsó asszójában egy kitörésnél csúszott el, és a negyedik helyről volt kénytelen feladni a versenyt.

FM, Nemzeti Sport 2002.05.14.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Sárfalvi Péter