FONTOS


 

Nóra szerint gondoljunk a legrosszabbra

Mindenkivel előfordult már, hogy tett valamit, amit esetleg nem kellett volna. Lehet, hogy a "rosszat" nem is szándékosan, csupán véletlenül, figyelmetlenségből, vagy a sportolás közbeni esetleg fáradtság miatt tesszük. Végül is az eredmény ugyanaz, és ennek viselnünk kell a következményeit. Simóka Nóra öttusázónk a következő tippel próbálja könnyebbé tenni a beismerés és a "fejmosás" perceit.

"Ha lógsz egy kicsit az edzés nehezebb része alatt, és észreveszed, hogy az edződ mindent látott, akkor tudod, hogy jön a dorgálás. Persze, ez nem csupán edzésen fordul elő az emberekkel, hanem a mindennapi élet számos területén is akadnak hasonló problémák és helyzetek, amelyeket valahogy "túl kell élnünk". Az edzés hatralévő részében, amíg el nem jön a nagy beszélgetés ideje, felkészülök, hogy mi is a legrosszabb, ami megtörténhet velem. Sorra veszem az összes lehetőséget és megtárgyalom magamban, hogy melyiknek milyen a várható kimenetele. Mindig a legrosszabbal kell kezdeni, aztán haladjunk szépen lassan a kevéssé drasztikus ?szankciók= felé, amelyekkel sújthatnak minket. Ha nem lehet tovább halogatni, és eljön a ?szembesítés= ideje, akkor mi már tudjuk, hogy milyen arzenálból válogathat az edző. Amikor kihirdetik az ?ítéletet=, sohasem tűnik olyan rossznak, mint amire felkészültünk. Így még azt is mondhatjuk magunknak, hogy kevéssel megúsztuk a dolgot."

Gondolom sokan voltak már hasonló helyzetben, és szerettek volna szerencsésen kikerülni a slamasztikából. Most itt egy lehetőség, amelyet Simóka Nóra ajánl mindenkinek, ez a módszer könnyebbé teheti önöknek is a kínos percek átélését.

(jármi), A színes Sport 2001.01.13.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Simóka Nóra