FONTOS


 

Simóka Nóra köszöni, jól van
,Még csak az úszással és a lövészettel próbálkozhatom"


Ha egy öttusázó a versenyszámok közül mindössze kettőben képes edzéseket végezni, akkor a kedélyállapota valószínűleg nem az igazi. Bár ha az illetőnek a közelmúltban mindkét lábát megoperálták, akkor még akár annak is örülhet, hogy egyáltalán járni tud. A sydneyi olimpián is szerepelt, a huszonegyedik életévében járó Simóka Nórával fordult elő ez az ellentmondásos helyzet. Amikor leginkább kellene hajtania, a felkészülés egyik kulcsszakaszában, akkor kényszerül negyvenszázalékosra visszafognia a munkáját.

,Ilyen sem volt még, hogy január közepén kezdjek el egy felké-szülési időszakot - magyarázta a fiatal öttusázó. - Egy hete kezdtem el egyáltalán edzeni, de még csak az úszással és a lövészettel próbálkozhatom, a másik három tusára sajnos még várnom kell. A futásra legkorábban február végén gondolhatok, de inkább a március eleje tűnik valószínűnek. Ezt a helyzetet nehezen viselem, de azért lekötöttem magam, mert vizsgaidőszakom volt a TF-en, ahová vívó szakedzőire járok. Összesen hatszor kellett számot adnom a tudásomról, és ezek között volt egy vívó gyakorlati vizsga is, de megoldottam féllábon is."

Az említett operációk alig két hónap különbséggel követték egymást. Az első, amely Nóra bal térdét érintette, tavaly október 26-án volt, a jobbra pedig karácsonyi ajándékként december 21-én került sor. A féllábúságnak az eltérő gyógyulási idő, és terhelhetőség az oka. Bár a korábban műtött bal is kis híján ,visszaromlott" a később kés alá került jobb színvo- nalára, mert korábban kapott terhelést a kelleténél. A jobb térde meg bevérzett karácsonyra, és még mindig daganat éktelenkedik Nóra lábán.

,A lövészetnél egyáltalán nem zavar, az úszáskor meg legfeljebb csak egy lábbal tudok elrugaszkodni a faltól. Az idény végére talán utol fogom érni magam, de a felnőttvilágversenyeken aligha tudok majd elindulni. A junior-világbajnokság viszont csak augusztusban lesz, azon mindenképpen szeretnék rajtolni."

(gadácsi), A színes Sport 2001.01.21.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Simóka Nóra