FONTOS


 

Háromszor is műtét
Előbb-utóbb utoléri a nővérét

Az elmúlt tíz hónap megpróbáltatásai után hamarosan elkezdheti az edzéseket Simóka Nóra. A Bp. Honvéd 22 éves öttusázónőjének tavaly októberben a bal, decemberben a jobb térdét műtötték. Jobb lába később bevérzett, ezért alig több, mint egy hete újra megoperálták.

- Eddig csak lábgépet használhattam, de végre elkezdhetem a gyógytornát - újságolja az ifjabbik Simóka, akinek nővére, Bea a legutóbbi vb-n két aranyérmet szerzett.

Pedig volt olyan időszak, amikor Nóra volt a jobb Beánál. Jó futóként tartották számon, ehhez képest, a vb-n - többek között - rossz futása miatt esett ki a selejtezőben.


Bea és Nóra, a tusakodó testvérek

- Végigedzettem a telet, mégis rosszul ment a futás. A vb idején nem volt probléma a lábammal, így nem igazán tudom, miért szerepeltem ennyire rosszul.

Azért Nóra helyzete korántsem reménytelen. Az egyik legszebb élsportolónak tartott öttusázó lába szépen javul, hamarosan a vívást is elkezdheti. Tegnap már a medencéhez is visszatért, igaz, még nem úszhat. Bőséges szabadidejével van mit kezdenie, harmadéves a Testnevelési Egyetem szakedzői szakán, s angolórákra jár. A tanévkezdésnek nem örül, de szerencsére egyhetes nyaralásra készül Horvátországban. Aztán ismét jöhet az öttusa.

- Már nem tartom magam fiatal versenyzőnek, de ha abból indulok ki, hogy Bea 27 évesen nyújtotta élete eddigi legjobb teljesítményét, akkor elképzelhető, hogy még öt évet várnom kell.

Riskó Márton, A színes Sport 2002.09.05.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Simóka Nóra