FONTOS


 

Egyedül, de nem magányosan
Simóka Nóra speciális erősítése


Míg az olimpián szereplő két férfiöttusázó, Balogh Gábor és Sárfalvi Péter együtt készül a mátraházi edzőtáborban - persze, segítőkkel -, addig a két női olimpikon, Vörös Zsuzsanna és Simóka Nóra külön utakon jár. Vörös - Kulcsár Antal szövetségi kapitány irányításával - székesfehérvári társaival Orfűn tréningezik, míg Simóka a fővárosban edz.

- Azért én sem vagyok magányos - mondja a Honvéd-Steffl tizenkilenc éves versenyzője. - Mivel a jövő hét végén rendezik meg az országos bajnokságot, még mindenki "munkában" van, így többek között Fehér Noémivel, Kállai Ákossal és nővéremmel, Beával edzek együtt. A bajnokság után junior társaim lesznek, mivel akkor a junior-világbajnokságra készülünk majd.

- Milyen érzés volt a pihenő után újrakezdeni az edzéseket?

- Igazi szabadságom nem volt az idén, és nem is lesz, de ezt nem panaszként mondom, hiszen ott lehetek az olimpián. Szóval, a július elejei Európa-bajnokság után kaptam egy könnyebb hetet, amikor nem kellett mást csinálnom, csak futnom. A napi egy edzés után aztán "belecsaptam" a sűrűjébe, most már minden számban vannak edzéseim, sőt, erősítek is. Gumikötelezek, medicinlabdázok és hasonló kínzóeszközöket használok, hogy erősödjek. Nagyon fárasztóak ezek a foglalkozások, de kellenek, hogy erősödjön az izomzatom. Mit mondjak? Este szinte úgy zuhanok az ágyba... Egyébként a felkészülésem kicsit megváltozott, új vívóedző foglalkozik velem.

- Mi indokolta a váltást?

- Nincs szó váltásról, csupán annyi történt, hogy mivel mesterem, Bognár Gábor néhány hétre elutazott, így most a férfiválogatott edzője, Hegedűs Ferenc foglalkozik velem. Bevallom, az elején tartottam tőle - pontosabban nem tudtam, mi vár rám, de már nagyon szeretek nála iskolázni. A változatosság nagyon feldobott. Ha megjön Gábor bácsi, felváltva foglalkoznak velem, már csak azért is, mert Sydneyben a fiúk edzője lesz velünk, ő segít majd nekem is.

- A fájós lába meggyógyult már?

- Sajnos, nem igazán. Márciusban leestem a lóról, és azóta érzem a térdem. Doktor Béres Györgyhöz járok kezelésre, és az injekciók hatására sokat javult az állapotom. Ha minden igaz, szombaton véget ér az injekciókúra, az olimpia után pedig azt hiszem, tényleg elkerülhetetlen lesz a műtét.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.07.28.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Simóka Nóra