FONTOS


 

Már nem fél a lovaglástól
Simóka Nóra csendes jubileuma


- Kisebb jubileumot ülök, éppen négy hete m?tötték meg a lábamat - kezdte Simóka Nóra, amikor csütörtökön az állapotáról érdeklődtünk.

Mint ismert, a Honvéd-Steffl olimpiát is megjárt, tizenkilenc éves versenyzője remekül kezdte az idényt, májusban egyéniben és csapatban is junior Európa-bajnok lett. Később, a júniusi felnőtt világbajnokságon elért 13. helyével olimpiai kvótát szerzett, méghozzá fájós lábbal. A sydneyi szereplés miatt azonban az operációt el kellett halasztani.

- A bal térdkalácsomban az ízületi felszín be volt repedve. Atroszkóposan m?tötték, ami miatt kicsit hosszadalmasabb a teljes gyógyulás, nyolc-tíz hetet vesz igénybe.

- Mikor állhat újra edzésbe?

- Az úszást két hete már elkezdtem, lőhetek és erősítek is, és a jövő héten a vívóterembe is lemegyek iskolázni.

- Már nem érez fájdalmat?

- Az úszásnál egy kicsit fáj, amikor elrugaszkodom a faltól, de nem vészes. Örülök, hogy már nem sántikálok, csak a lépcsőjárás okoz némi gondot.

- Nem akarok sebeket feltépni, de hogy áll a lovaglással? Mennyire viselte meg az olimpiai nulla pontos szereplés?

- Az olimpia csodálatos volt, csak a lovaglásra nem gondolok vissza szívesen... Sydney után sokat beszélgettem lovasedzőnkkel, Balaska Zsolttal, megbeszéltük, mi volt a baj. Egyébként azóta már lovagoltam is, hiszen az októberi Világkupa-döntőben versenyeztem. Akkor jól lovagoltam, csak egy akadályt vertem. Úgyhogy már nem félek, jó érzés van bennem a lovaglással kapcsolatban is.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.11.24.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Simóka Nóra