FONTOS


 

Babaszám

Kissé talán fiatalon, tizenöt-húsz napos korában ismerkedett meg az öttusázással Kállai Nóra. Más választása nem lévén - csak meg ne tudják a jogvédő szervezetek! - arra kényszerítették szülei, hogy a Honvéd uszoda partjáról figyelje a sportág nehézségeit. Nos, Nóra véleményét objektív okok miatt még nem ismerjük, ám a szülők elégedettek az ifjú sportbeli és testi fejlődésével.

A boldog édesanya, Simóka Bea és párja, Kállai Ákos - mindketten válogatott öttusázók - büszkén mutogatja az alig háromhetes babát, Kállai Simóka Nórát. A mama családi nevét is viseli, így biztos tovább él a Simóka név.


Családi kör

- Nagyon jó kisgyerek - mondja Simóka Nóra. - Csak eszik és alszik. A köztes időt jól ki tudom használni, így a szülés után két héttel már elkezdhettem mozogni. Egyelőre csak a lövészet és némi torna jelenti a visszatérést, de előbb-utóbb újra az élvonalba szeretnék kerülni. S ha a gyerek és a sport mellett van némi szabadidőm, akkor tanulok, az ügyvédi szakvizsga már nagyon kellene.

Mindenesetre Nóra - becenevén Penta(thlon) Rózsi - még nem kötelezte el magát egészen az öttusázás mellett. A Tüzér utcai uszodában egykedvűen alszik babalimuzinjában, és alkalomadtán a mamáért sír. Elvégre a jövő sportolójánál nagyon fontos a helyes táplálkozás.

(jánosy), A Színes Sport 2001.06.18.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Simóka Bea