FONTOS


 

Európa-bajnokság, Székesfehérvár
Császári Attila az új öttusaelnök

Az Európai Öttusaszövetség kongresszusán Császári Attilát egyhangúlag választották meg a testület elnökévé. Megbízatása a nemzetközi szövetség (UIPM) decemberi kongresszusától négy évig szól.

A sportdiplomáciai sikert megelőzte egy másik, a mostanival szorosan összefüggő, nevezetesen az, hogy a szövetség tisztújító kongresszusát az Európa-bajnoksághoz kapcsolódva Magyarország rendezhette meg. Az már korábban eldőlt, hogy az eddigi elnököt, az olasz Alfonso Picconét nem választják újra, mert országának szövetsége nem támogatja a jelölését. Császári a tavasszal Rómában tárgyalt Picconéval, megszerezte a jóváhagyását a kongresszus magyarországi rendezéséhez, és a hazai pálya a diplomáciában is előnyt jelent.

Azért különösen nagy siker Császári megválasztása, mert az európai elnök hivatalból tagja a nemzetközi szövetség legfontosabb szervezetének, a végrehajtó-bizottságnak, amely két kongresszus között irányítja az öttusaéletet. Ebben az olimpiai ciklusban, 1996 óta nincs magyar tagja a végrehajtó-bizottságnak.

Császári Attila 46 éves, az Adidas Budapest Kft. marketingmenedzsere, öttusázóként csapatban kétszeres világbajnoki ezüstérmes. Jelenleg a magyar szövetség elnöke, 1988 óta a nemzetközi szövetség technikai bizottságának tagja, a sydneyi olimpián az UIPM technikai delegáltja lesz.

A női válogatott Eb-sikere után Szőcs Dezső telefonált Pécsi Gábor technikai igazgatónak. A Németországban élő üzletember az egyéni aranyérmes Vörös Zsuzsának egymillió forintot, a másik két csapattagnak, Simóka Beának és Füri Csillának 500-500 ezer forintot ajánlott fel. Szőcs Dezső a tavalyi vb után egy-egy millióval jutalmazta meg a magyar világbajnokokat.

(Lépesfalvi Zoltán - Magyar Hirlap), [origo] 2000.07.11.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK