FONTOS


 

"Életem egyik legjobb éve volt"
Vörös Zsuzsa szekrényépítéssel pihent


Ha hiszik, ha nem, Vörös Zsuzsa az olimpia óta szinte ki sem mozdult Székesfehérvárról. Lakóhelyén piheni, pihente ki Sydney fáradalmait, ami persze nem is olyan könnyű feladat. Különösen úgy, hogy most éppen a megfázás jelei bontakoznak ki rajta. Nemcsak a neve Vörös, nemcsak a haja vörös, de a lázpír is megfesti az arcát, ennek ellenére szívesen, az első szóra vállalkozott az A Színes Sport vendégeként fellépni szerdán, a roadshow-n egy bevásárlóközpontban. A hazai közönség vastapssal köszöntötte az olimpiai 15. helyezett öttusázónőt, ami azt jelenti, hogy a fehérváriakban sokkal jobban élnek az Európa-bajnokság dicsőséges napjai, amikor "lányuk", Zsuzsa két aranyérmet is nyert Magyarországnak.


Igaly Diana és Vörös Zsuzsa

"December elején újra edzésbe álltam - mondta a színpadon Vörös Zsuzsa -, így ez a betegség a lehető legrosszabbkor jött. Remélem, influenzás azért nem leszek, mert be vagyok oltva ellene. A bal kezemet alig tudom felemelni, ezért néhány napig pihenni fogok."

A közönség soraiból érkező kérdésre, hogy mennyi ideig pihent és merre járt az olimpia után, így válaszolt az Európa- és világbajnok öttusázónő:

"A futást és a lovaglást egyáltalán nem hagytam abba, mindkettőre szüksége van a szervezetemnek. A lovaglást az olimpiától függetlenül nagyon szeretem. Sokkal több munkát fektettem ebbe a számba, mint ahogy azt a sydneyi eredményem mutatja. Ezért itthon voltam végig, és az aktív pihenés mellett elsősorban a lakásom berendezésével foglalkoztam. Saját kezemmel raktam össze a fotelt meg az asztalt. A könyvespolcok ugyan még hiányoznak, mert ahol eddig tartottam az olvasnivalót, azt ezután más célra szánom. Olimpiai medáliát még nem tehetek a vitrinembe, ennek ellenére ez volt életem egyik legjobb éve, hiszen itthon nyertem két aranyat az Eb-n és második lettem a világbajnokságon."

(gadácsi), A színes Sport 2000.12.07.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vörös Zsuzsa