FONTOS


 

Drámai futás után észt kvóta Szöulban
Terepszemle a világbajnokság helyszínén
Aranyat ért Vörös Zsuzsanna úszása



Vörös Zsuzsannának nemcsak a tavalyi budapesti világbajnokságon, hanem Millfieldben is volt oka
Vörös Zsuzsanna már a jövő évi, angliai világbajnokság városában is letette a névjegyét, a magyar női öttusázás első világbajnoka ugyanis megnyerte az elmúlt hétvégi, millfieldi viadalt.

-- Egy magániskola területén rendezték meg a versenyt, amelyen tizenkét hazai versenyzővel összesen huszonhárman indultunk. A helyszínek közel voltak egymáshoz: a húszállásos lőtér, a fedett ötven méteres medence, a lovarda, valamint a teniszcsarnokban kialakított vívóterem. A futópályát pedig az uszodával szemben jelölték ki -- mondta a 23. életévében járó székesfehérvári versenyzőnő.

+ A jelek szerint fekszik önnek a jövő évi világbajnokság helyszíne.

-- Igen, én is hallottam, hogy Millfieldnek ezen a részén rendezik majd a vb-t, de bármilyen kellemes is volt ez a verseny, egy világbajnokságot nem tudnék ott elképzelni. Most a férfiaknál és a nőknél is kis létszámú mezőny indult, egy világbajnokságon pedig jóval több a résztvevő, no és akkor edzőkből és szakemberekből is több gyűlik össze. Hol tudnák azt a hatalmas mezőny elszállásolni és étkeztetni?

+ A végeredmény ismert, hogy nagy küzdelemben, egyetlen ponttal sikerült nyernie a lengyel Sedziak előtt, ám az egyes számokban nyújtott teljesítményéről nem érkezett hír.

-- Száznyolcvan kört lőttem, amire azt mondom, nem rossz. A vívás közepén kisebb hullámvölgybe kerültem, így csak kilencszázharminchét pontot szereztem. Ennél többet terveztem, ezret vagy afölött. Rendhagyó módon nem az úszás, hanem a lovaglás következett. Vegyes volt a lóállomány, akadtak igen gyenge képességű lovak is, úgyhogy az ezerpontos produkció nagyon jónak számított. Például Sedziak a hibátlan, 1100 pontos teljesítményével tudott előre törni. Én négy akadályt vertem le, és még időtúllépésért is levontak a pontjaimból. Ezzel a szerény 926 ponttal "magamra húztam" a többieket. A futás is szolgált meglepetéssel: egymás mellől indultunk, vagyis a rajtnál nagy volt a tülekedés, helyezkedés. Ebből a lökdösődésből nem tudtam jól kijönni, csak a mezőny közepén jutott nekem hely, így értem célba tizenegy és fél perc alatt. A futás után harmadik voltam, Sedziak 165, az angol Cook 89 ponttal vezetett előttem.

+ És akkor jött a nyerő száma, az úszás.

-- Igen, ez volt a szerencsém, az úszás volt a befejező szám. A gyengébb úszókat ugyanis nagyon "megfogta", hogy futás után alig egy órával kellett vízbe szállni. Higgyék el, nem könnyű háromezer méter lefutása után kétszáz métert úszni.

+ Önnek mégsem okozott nehézséget a tetemes hátrány ledolgozása.

-- Azt azért nem mondanám, mert alaposan elfáradtam. Sedziak az előttem lévő futamban úszott, így az ő idejét ismertem, tudtam, nekem mit kell úsznom. Illetve azt tudtam, ha nagyon kiúszom magam, van esélyem a győzelemre. Az utolsó fordulóm rosszul sikerült, lecsúszott a falról a lábam és be is görcsölt, de azért sikerült nyernem. Ha csak egy ponttal is... Most nagyon fáradt vagyok, de nem lazíthatok, mert két hét múlva a budapesti Világkupán indulok.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.04.14.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vörös Zsuzsa