FONTOS


 

Budapest helyett Párizsban nyert aranyat Vörös Zsuzsanna
Az újjászületett világbajnok

- Az egy hete rendezett budapesti nemzetközi fedett pályás versenyen betegség miatt nem indulhatott, így nem tudta megvédeni az előző évben elért elsőségét. Amit nem tudott megszerezni hazai pályán, megszerezte külföldön, hiszen vasárnap aranyérmes lett Párizsban. A betegség után bízott ilyen remek szereplésben?

- A betegségem nem volt annyira súlyos... A barcelonai edzőtáborból hazatérve nem sikerült átállnom a hidegebb időre, megfáztam, fájt a torkom és lázas voltam. Szerencsére használt a teakúra, és néhány nap alatt kiizzadtam magamból a kórt. Csak az volt a gond, hogy legyengültem, az első edzésen szinte alig álltam a lábamon. Azzal viszont tisztában voltam az elutazás előtt, hogy az alapozásom nagyon jól sikerült, az elvégzett munka nem veszhet kárba - mondja Vörös Zsuzsanna, aki több mint százpontos előnnyel nyerte meg a francia fedett pályás viadalt.

- A részeredményei arról árulkodnak, hogy jó formában van, egyenletes teljesítményt nyújtott.

- A 182 körös lövészetnek nagyon örültem, csak az bosszantott, hogy az elején egy hatos is becsúszott, amit az idegeskedés számlájára írok.

- Egy ilyen rutinos sportoló még idegeskedik a versenyek előtt?

- Jó, akkor inkább drukknak nevezem, ami bennem volt. Tudja, a tavaly augusztusi Világkupa-döntő volt az utolsó külföldi versenyem, azóta csak hazai felmérőkön indultam, azoknak a légköre pedig össze sem hasonlítható a külföldi versenyekével. De így is nagyon elégedett vagyok, ezt az eredményt az elején boldogan aláírtam volna. A vívást nagyon élveztem, pörögtem, végig bírtam a koncentrálást. Az úszástól tartottam, mert az előző napon szerepelt fiúk nem nagyon dicsérték az uszodát. Valóban pici létesítmény volt, alig volt benne levegő, és a medence vize nagyon lassú volt. Nemcsak én, hanem az egész mezőny három-négy másodperccel gyengébb időt úszott a vártnál.

- A lovaglásról az utóbbi időben nem sok jót mesélt...

- Most végre jó lovat húztam, amely előző nap egy akadályt vert. Velem hármat, és ebből egy az én hibám volt. Ám így is elégedett vagyok a produkciómmal, különösen azért, mert aki a következő kanyarban lovagolt azzal a lóval, csupán nyolcszáz pontot gyűjtött. A futásnak úgy vágtam neki, hogy csaknem egy perc volt az előnyöm.

- Akkor erről a teljesítményről nem is lehet reális véleményt alkotni, hiszen elég volt "kocognia".

- No, azt azért nem mondanám, ugyanis a csapat eredménye miatt futnom kellett, mert nagyon rajtunk voltak az olaszok. Nem lazíthattam, de egyébként sem akartam, mert kíváncsi voltam, hol is tartok a felkészülésben. Viszont itt már éreztem, hogy a betegség legyengített, legalábbis ekkor jött ki az egész napos megterhelés. Ennek ellenére csupán négy másodperccel maradtam el a legjobbamtól, és ez megint megnyugtatott. Szóval a gyengébben sikerült tavalyi idény után úgy érzem, lelkileg összeszedtem magam, lehiggadtam, tudom, miben hibáztam. Szinte újjászülettem, a jól sikerült alapozás és a párizsi siker is feldobott, most bizakodva várom a következő versenyeket.

VÖRÖS ZSUZSANNA

Született: 1977. 05. 04., Székesfehérvár

Sportága: öttusa

Klubja: Alba Volán

Edzői: Kulcsár Antal, Komlódy Zsolt, Korponai István, Mészöly Gábor, Varga Domokos

Legjobb eredményei. Egyéni: olimpiai 15. (2000), világbajnok (1999), vb-2. (1998), Európa-bajnok (2000). Csapat: vb-3. (1998), Európa-bajnok (2000). Váltó: világbajnok (2000), Európa-bajnok (2001), Eb-3. (1997).

Juniorként: egyéni világbajnok (1997), egyéni Európa-bajnok (1997), egyéni Eb-2. (1998), váltóvilágbajnok (1996, 1997, 1998), csapat vb-2. (1996, 1998), csapat vb-3. (1997), váltó Eb-2. (1998).

Füredi Marianne, Nemzeti Sport 2002.03.05.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vörös Zsuzsa