FONTOS


 

Távozik a főtitkár
Tízmillió Eb-szervezésre

Elnökségi ülés, sajtótájékoztató, kiadós uzsonna - e hármas program mentén zajlott kedden a vízilabda-szövetség vezérkarának délutánja. Az elsőn egyhangúlag elfogadták az olimpiai csapat dr. Kemény Dénes által előterjeszett - egy hete nyilvánosságra hozott - névsorát, majd némi huzavonát követően a főtitkár, Pázmányi Gábor lemondását is (hírlik, Pázmányi hovatovább egy éve fontolgatja a távozását, volt, hogy már megírta levelét, aztán mégsem mutatta meg az elnöknek). A funkcionárius mindazonáltal még ott lesz Sydneyben a MOB vendégeként, csak utána veszi a kalapját.

A sajtótájékoztató keretében írták alá azt a megállapodást, amelynek értelmében az Ifjúsági és Sportminisztérium már idén tízmillió forinttal támogatja a jövő évi budapesti Európa-bajnokság szervezőmunkáját. "A vízilabda-szövetség volt az első, amely egy ilyen horderejű rendezvény kapcsán nem csupán az esemény elnyerése után kereste meg a minisztériumot, de már a pályázati szakaszban felvette velünk a kapcsolatot - mutatott rá dr. Deutsch Tamás miniszter az Eb kapcsán az egyik pozitívumra. - Természetesen az ISM minden kiemelt hazai versenyt támogat, idén először már a szervezési munka fázisában is: elsőként a debreceni ifjúsági atlétikai világbajnokság szervezőit, másodikként pedig a vízilabdázókat segítjük. Hogy magára az eseményre mennyi pénzt ad a minisztérium, az az év végén dől el, de hogy nagyságrendekkel többet, mint ez a mostani tízmillió, az biztos."

A miniszter emellett megemlítette, hogy az Eb kapcsán befejezik a Hajós Alfréd-uszoda teljes rekonstrukcióját (ehhez Jászberényi Miklós igazgató annyit tett hozzá, hogy kétmilliárdot költenek a Sportuszoda újjávarázsolására, igaz, jelenleg csupán az asztalon "zajlik" az építkezés, minthogy a héten végeztek a közbeszerzési pályázatok elbírálásával).

Fábián László, az Eb ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy nemsokára megnyílik a torna szervezőirodája a Hajósban, a szervezőbizottság pedig napokon belül megalakul.

A távolabbi jövő kapott rózsaszín kontúrokat ezután, hiszen dr. Beck György, a Compaq Magyarország vezérigazgatója bejelentette, cége továbbra is támogatja a Sulipóló rendezését. Beck a nemsokára induló tanév kapcsán azt reméli, hogy az idei részvételi rekordot meghaladva több mint 3100 általános iskolás csobban vízbe a sorozaton, amely záloga lehet annak, hogy a jövő szövetségi kapitányai hasonlóan lenyűgöző névsorokat fogadtathassanak el az elnökséggel, mint amilyent Kemény Dénes rakott az asztalra néhány órával korábban.

A sajtóbeszélgetést követő állófogadás hozta a nap egyetlen incidensét, mégpedig két elnökségi tag között: Gerendás György, a BVSC-Brendon mestere emelt hangon kérte ki magának, hogy szakosztályelnöke, Gém Zoltán a társaságában petrezselymes krumplit eszik a lila szőlőhöz.

csurka, A színes Sport 2000.08.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK