FONTOS


 

Peches sorsolás

Tegnap délután a Margitszigeten megtartották a júniusi budapesti vízilabda Európa-bajnokság sorsolását. A férfiaknál két hatos, míg a nőknél két négyes csoportba osztották a csapatokat. Először a lányokat sorsolták. A magyar együttes a B-csoport harmadik helyére került, a francia, a spanyol és a holland csapat társaságába. Faragó Tamás női szövetségi kapitány elégedett, és mint mondta, a továbbjutás után, az elődöntőt és a döntőt is meg kell nyerni.

Míg a gyengébbik nemet kegyeibe fogadta Fortuna, addig a férfiakról nem mondható el ugyan-ez. Az A-csoport negyedik helyére sorsolt magyar válogatott a románokkal kezd, ám hozzánk kerültek a hollandok mellett a jugoszlávok, a spanyolok és az örök rivális olaszok is. Igaz, négyen jutnak tovább. Kemény Dénes, szebb névnapi ajándékot képzelt magának:
- Ha ebben a csoportban jól szerepelünk, a negyeddöntőben könnyebb ellenfelet kaphatunk - értékelt a szövetségi kapitány. Volt már hasonló sorsolásunk világversenyen.

Az eseményen jelen volt Deutsch Tamás sportminiszter, aki segédkezett is a sorsolásnál. A politikus csak annyit fűzött hozzá, hogy: ,Hajrá, magyarok!" és hogy nyolcadik játékosként segíteni fog a tízezres nézőközönség.

Dr. Martin György, a vízilabda-szövetség elnöke szerint ez a hétvége nem vonul be aranybetűs ünnepként a magyar póló történetébe, utalva ezzel az FTC szombati kiesésére és a vasárnapi nehéz csoportbeosztásra. Reméljük azonban, hogy megoldják a feladatokat a válogatottak, és mindkét csapatunkért a döntőben szoríthatunk június végén a Margitszigeten.

CSOPORTBEOSZTÁS:

Férfiak, A-csoport: Jugoszlávia, Hollandia, Románia, Magyarország, Olaszország, Spanyolország.

B-csoport: Németország, Szlovákia, Franciaország, Oroszország, Horvátország, Görögország.

Nők, A-csoport: Oroszország, Németország, Olaszország, Görögország.

B-csoport: Franciaország, Spanyolország, Magyarország, Hollandia.

Játékosvélemény

A budapesti vízilabda Eb-sorsoláson Fortuna nem fogadta kegyeibe férfiválogatottunkat. Csoportunkban - velünk együtt - négy esélyes szerepel, míg a másik csoportban az oroszokon és a horvátokon kívül nincs favorit. Kemény Dénes szövetségi kapitány tegnaptól a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában tartott edzést csaknem teljes létszámú keretének. A három nap során árgus szemmel figyeli, milyen formában vannak fiai, hiszen május 10-ig ki kell jelölnie Eb-keretét. Abban szinte bizonyosan szerepel egyik olimpiai bajnokunk, Vári Attila (képünkön). Két edzés között, az óbudai ebéd után kérdeztük a Vasas játékosát, mit szól a sorsoláshoz, elvégre Jugoszlávia, Olaszország és Spanyolország sem köny-nyű eset. (Még szerencse, hogy Hollandia és Románia papíron sima ügynek tetszik.)


- Engem nem zavar, hogy ilyen erős csoportba kerültünk - válaszolta.
- Előbb-utóbb úgyis találkozunk a nagy riválisokkal. Máskor is előfordult, hogy nehéz ágra kerültünk, mégis megoldottuk a feladatot. Most is túljutunk a nehezén... Az sem biztos, hogy jobb a horvátoknak és az oroszoknak, mert ők nem tudnak felpörögni a gyengébb ellenfelekkel szemben.

(buda balázs), A Színes Sport 2001.04.09-10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK