FONTOS


 

Hogyan viselik el az esélyesség terhét?
Nincs kötelező győzelem

Közeledik a budapesti vízilabda Eb-rajt. Sokan kíváncsiak olimpiai bajnok férficsapatunkra, csak az a kérdés, miként viselik el srácaink az esélyesség terhét? Erről kérdeztük két klasszisunkat.

Varga I. Zsolt szerint a közönség óriási elvárása nem nyomasztja őket, ám arra kér mindenkit: ne emlegessenek állandóan kötelező magyar győzelmet.

- A sportban nincs ilyen - nyilatkozza. - Ez az, ami béníthat bennünket. Ha mégsem védjük meg címünket, annak egy oka lehet: nem jön ki aznap a lépés.

Kiss Gergő úgy véli, nehéz lesz a csapat játékosait azonos szintre hozni, hiszen a bajnokságok más és más időben fejeződtek be, így pólósaink különböző időben kerülhetnek esetleg hullámvölgybe.

- Egy kis pluszizgalom van bennünk - mondja. - Ez kétféle hatást fejthet ki: pozitívat vagy negatívat. A csoportmérkőzéseken azonban összerázódhatunk, engem pedig mindig feldob a nézők drukkolása.


Kiss Gergőt feldobja a nézők drukkolása

(buda balázs), A Színes Sport 2001.05.23.

Szárazon a vízilabda Európa-bajnokságról
Néha furcsa hangulatban

Gőzerővel készül vízilabda-válogatottunk a budapesti Európa-bajnokságra. Birtokba vehették a fel-újított, nyitott 50 m-es medencét, mely körül már állnak a nyolcezer férőhelyesre kibővített lelátók. Sőt, az eredményjelző főpróbáján is túljutottak. Folynak a munkálatok, hogy egy tökéletes viadalnak legyenek szemtanúi azok, akik kilátogatnak június 15. és 24. között a margitszigeti Eb-re.

A válogatott napi két edzéséről már csak a négy Bajnokok Ligája-résztvevő, Kásás Tamás, Steinmetz Barna, dr. Molnár Tamás és Biros Péter hiányzik. Szerdán hajnalban ők is hazaértek, de még nem álltak csatasorba. Kásás Zoltán már tegnap a kapitány segítségére volt az edzéseken. Ma Sopronba utazik a csapat bemutató meccset játszani. Dr. Kemény Dénes csapata túl van egy mini alapozáson, melyen sikerült egy szintre hoznia a különböző erőállapotban lévő játékosait.

- Elszánt és egy kicsit feszült, de nem rossz a hangulat a csapaton belül - ad helyzetjelentést a kapitány. - Ez a keretszűkítésig valószínűleg meg is marad, ami természetes, és majd csak utána szabadulnak fel a játékosok. Most a taktikai repertoárt kell gyakorolni, illetve bővíteni.

Érdekesség, hogy az Eb-n, az Európai Szövetség szabályai szerint a neonzöld lasztival játszanak, a világbajnokságra viszont elő kell majd venni a jó öreg Mikasát, hisz a FINA azt írja elő.

Kemény Ferenc - a kapitány édesapja - Kiss Gergőt látva megjegyezte: örülök, hogy ilyen nagy maradt a vállad. Gergő csak annyit felelt: az a baj, hogy a hasam is. Märcz Tamásnak edzés előtt akadt még vizsgázni valója a külkerfőiskolán. Edzés után pedig az eddigi főszereplők, Benedek, Vári, Székely, találták mellékszerepben magukat. A jól megérdemelt pihenő előtt statisztáltak egy reklámfilmben.


Parton is megy a játék

(buda balázs), A Színes Sport 2001.05.24.

Újabb támogató sorakozott föl pólósaink mögött
Kétharmad már elkelt

Akár a labdát és az úszónadrágot is könnyűszerrel zálogba csaphatják a pólósok. Reméljük, nem kerül rá sor, de jó tudni, a bajban kéznél a segítség. A magyar vízilabda-válogatott és a BÁV Rt. együttműködési támogatói szerződést írtak alá tegnap. A sajtótájékoztatón természetesen a közelgő Európa-bajnokság is szóba került.

- Szerencsére jól fogynak a jegyek - kezdte dr. Martin György, a pólószövetség elnöke. - A belépők mintegy kétharmada talált gazdára eddig, természetesen a magyar férfi- és női csapat mérkőzései a legkelendőbbek. Mindenesetre már most kijelenthetjük, hogy a Hajós Alfréd uszoda megnövelt lelátóin minden hely gazdára talál.


Válogatottunk erőssége, Benedek Tibor és családja

JK, A Színes Sport 2001.05.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK