FONTOS


 

A vízi bunyók miatt nem ugrál plafonig örömében
Miniszteri buzdítás

Péntektől pólócsemegével öntenek minket nyakon. Itt az Eb, favoritok vagyunk. Elvégre sydneyi olimpiai bajnok férfiválogatottunk tudása mit sem kopott. Ráadásul hazai vízben hajigálják a labdát Benedekék.

Kemény Dénes szövetségi kapitány e hurráoptimista hangulatnál azért óvatosabb.

- Az elmúlt pár hétben a bíráskodás szemléletváltozást hozott. Engedik a vízi birkózást, amiből pankráció is származhat. Emiatt nem ugrálok a plafonig örömömben - mondja.

No, de bunyóban sem vagyunk rosszabbak Európánál, nemde?

- Csakhogy ez vízilabda. Intem a srácokat, nem belemenni semmi öklözésbe, mint a pozsonyi tornán. De a legverekedősebbek is megfékezhetők.

Így utólag bevallaná, az olimpia előtt hány százalékot adott az aranyéremre?

- Ötvenet, hatvanat.

Mi az, amitől tart?

- Ha nem rendezünk szupermenetelést, a közönség zúgolódhat. Kérem a drukkereinket, adjanak időt, ha néha döcög a játék.

Döcöghet?

- Csapatjátékban minden megesik.

Rivális válogatott, amelyiktől fél?

- Ezt a szót nem ismerem. Némi drukk van bennem, de válogatottat hadd ne nevesítsek.

Mennyi a prémium, ha bajnokok lesznek?

- Ez mi közöttünk nem téma.

Látunk majd Vári-féle csavarokat, a Kiss Gergőt jellemző szőnyegbombázást?

- Fix. Lesznek emlékezetes momentumaink.


Deutsch Tamás sportminiszternek régen volt ilyen boldog sétája

"Vízi stúdió"

Készülnek az MTV munkatársai is. A két medence környékén 24 kamera veszi az eseményeket, három közvetítőkocsi segíti a munkát. Az MTV Sportosztályának vízilabda-szekciója a kiköltözik a Szigetre. A Sportuszodában felállított stúdióból adják az összefoglalókat. A női derbiket Mezei Dániel kommentálja az m2-es csatornán, a fiúk főműsoridőben kerülnek képernyőre az

m1-n Knézy Jenő "tolmácsolásában".

A boldogok sétája

Tegnap délután helyszíni bejárást tartottak a vízilabda Európa-bajnokság helyszínén, a margitszigeti sportuszodában. Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, Alexandro Sansa, a LEN igazgatója, Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Fábián László, a szervezőbizottság elnöke nézték meg a munkálatokat. Az uszodán az utolsó simításokat végzik, látszik, hogy gyönyörű ékszerdoboz lesz a színhelye a 25. Európa-bajnokságnak. Deutsch Tamás elmondta, hogy régen volt ilyen boldog sétája, hiszen ez a létesítmény már most alkalmas lenne az olimpiai úszószámok lebonyolítására. Alexandro Sansa elismeréssel szólt a rendezők munkájáról, és kiemelte, hogy a politikai és a sport közös hangot talált. A bejáráson részt vett Szekeres Pál is, a mozgássérültek képviseletében.

Szabó Sándor, (b. b.),(buda), A Színes Sport 2001.06.12.




Koko és Kemény kapitány eszmecseréje


Reméli, nem kell kisegítenie a válogatottat
Vizes vizit

Aligha vitás, hazánk két legnépszerűbb "sportintézménye" ma Kovács István és az olimpiai bajnok vízipóló-válogatott. Kettejük találkozóján jártunk tegnap. Koko serényen buzdította pólósainkat, hiszen pénteken kezdődik Eb-menetelésük.

Amikor bunyósunk befutott, válogatottunk tréningezett. A foglalkozást felváltva Kemény Dénes és Kásás Zoltán irányította. Senkit se zavart, hogy kopácsolás, építkezés mellett kellett tréningezni. Koko a sikerkapitány édesapjával, Kemény Fecsó bácsival csevegett, majd az olimpiai bajnok dr. Molnár Tamás faggatta őt. Később megérkezett Kemény Dénes családja is, a gyerekei lelkendezve mutatkoztak be kedvencüknek, s a szombati gálabelépőjüket dedikáltatták. Az edzés végén Kemény kapitány elmondta tanítványainak, hogy Koko mindannyiukat meghívta a Chacón elleni meccsére. A fiúk ígérték, ha az első két találkozón jól szerepelnek, ott lesznek a Kisstadionban. "Szombattól én is kimegyek szurkolni - mondta Koko. - Elmehettem volna nyaralni, de nem hagyom ki az Eb-t. Remélem, jól megy majd a játék, nem kell beugranom a vízbe kisegíteni őketÖ"

(buda, tamas), A Színes Sport 2001.06.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK