FONTOS


 

XXV. férfi és női vízilabda-Eb
Második félidei gyönyör

A fontosnál is fontosabbak lettek az uszodai emberek. Népszerűségi mutatójuk valószínűleg meghaladja mostanában a legendás, nagy rockbandák tagjaiét is. Nem csoda, hiszen ismerős és ismeretlen belépőjegyekért ostromolja őket. Márpedig tegnapra szinte már az összes magyar vonatkozású csoportmérkőzésre elkeltek a belépők. Az esti magyar - spanyol találkozón egyetlen szék sem maradt üresen.

A rengeteg néző miatt a biztonságiaknak rengeteg a dolguk. Ki-ki sajátos módszereket bevetve próbált bejutni az Eb színhelyére. Egy orosz szurkoló például kerékpárját pajzsként maga előtt tolva kísérelte meg a behatolást az uszodai objektumba. Mélységesen fel volt háborodva, hogy jegy híján nem akarják beengedni az orosz - görög mérkőzésre.


Ivan Perez balra néz, Vári Attila jobbról figyel, a labda elcsorog

Azért honfitársaink sem ügyetlenkednek, egyikük-másikuk belépő nélkül is végignézhette a magyar - spanyolt.

Nos, eleinte nem sok öröme telt benne. Az első negyedben mindössze Kásás négyméteresből szerzett gólja derítette fel az arcokat. A folytatásban a spanyolok percei következtek. Egyenlítettek, majd három-egyre elhúztak. A helyzet tarthatatlanságát szemléltette egy rövid áramkimaradás is a sajtópáholyban. Kemény Dénes tanítványai azonban elektromosság híján is felvillanyozódtak. Előbb Vári, majd Varga Zsolt lőtt szép gólt, s máris nyugodtabban szemlélhettük a medencei történéseket. Aztán Kásás és Benedek is rátett egy lapáttal, így 5-3 volt a javunkra. Előbbi remekbe szabott csavarral vette be Rolland kapuját, ezzel okozva meny-nyei gyönyört a lelátón.

A kedélyek azonban nem nyugodtak meg teljesen, hiszen a spanyolokban volt még némi lelkierő, közelítettek, de szerencsére csak szépítésre futotta erejükből, így 7-5-re nyert Magyarország. Jöhet a következő feladat, az olasz gárda.

További férfieredmények. Görögország - Oroszország 10-7, Horvátország - Franciaország 12-3, Németország - Szlovákia 9-9, Olaszország - Románia 9-4.

Jánosy Károly, A Színes Sport 2001.06.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK