FONTOS


 

Pólós hullámvölgyek vízen és szárazon
Magyar-orosz óra

A vaskalapos mesterek talán só és fűszerszegény diétát írnának elő tanítványaiknak. A szigorúbbja talán kukoricára is térdepeltetné tanítványait a gyengébb produkció után. Nos, Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem követi az efféle spártai módszereket. Sőt, a hollandok elleni Eb-mérkőzés után - a feszültséget oldandó - vacsorára invitálta játékosait a Római-partra.

Igaz, ami igaz, a 10-7-es siker ellenére nem nagyon csillogtak Kásásék. Az első két negyedben kissé izzadságszagú volt a mieink játéka. Ráadásul a kulcsemberek sem húzták magukkal a többieket.

- Ennek a csapatnak az az erőssége, hogy mindig más és más nyújt extra teljesítményt. Nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket kellene levonni a hollandok elleni produkcióból. Ráadásul nem a legjobb összeállításban tudtam csatasorba küldeni a gárdát - mondta Kemény. Szerinte annak ellenére, hogy profi a csapata, a hazai szurkolók által rájuk nehezedő nyomás - sajnos - kissé visszaveti a társaságot. Görcsössé vált a játékunk.

- Nem mindennapos, hogy nyolcezer fanatikus rajongó előtt szállnak vízbe.


A Hamu és gyémánt elegáns magazinban leltünk a fotóra: a fiúk így pihennek a víz után

Némi vigaszt jelenthet, hogy a korábbi nagy sikerek idején is voltak hullámvölgyek. Sydneyre gondolva akár jó előjelnek is felfoghatjuk a gyengébb produkciót.

A tegnapi szünnap délelőttjét családi körben töltötték a játékosok. Rájuk is fér némi gyengédség, hiszen a mai, oroszok elleni negyeddöntő se lesz köny- nyű. Sydney óta csak némileg változott az ezüstérmes gárda összeállítása, de még egy, az olimpián alaposan elpáholt Oroszország ellen sem lehet biztosra menni.

(jánosy), A Színes Sport 2001.06.21.

Ahol éppen vagy

Három mérkőzés, két győzelem, egy döntetlen. Ez női pólósaink Eb-mérlege, s ezzel sikerült megszerezni a B csoport első helyét. Nagy szükség volt rá, így nem kellett pluszmeccset játszani a négy közé kerülésért. Faragó Tamás kapitány meglelte az ideális összeállítást. A rutinos játékosok - kiegészülve négy junior Eb-csapattaggal - igazi csapatot alkotnak.

- Tehetséges az együttes - mondja Dancsa Kati, aki a női vízilabda kezdete óta űzi a sportágat. - Faragó úgy készített fel minket, hogy egy ember több poszton is bevethető legyen. Ez fontos, mert ha például egy centert bevisznek bekkelni, akkor se kerülünk bajba. Aki éppen ahol van, azon a poszton kell helytállnia. Pályafutásom alatt sokféle összeállítású magyar válogatottban játszottam, és mindegyik jó volt valamiért. Az olimpiát kivéve mindent elértem pályafutásom során, de nem tudom, hogy három év múlva ott leszek-e Athénban. Jönnek a fiatalok, s egyre nehezebb velük a lépést tartani.

Kati szerint az oroszok verhetők, tehát érdemes egy kicsit máris az aranymeccsre gondolni...

(buda), A Színes Sport 2001.06.21.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK