FONTOS


 

XXV. vízilabda Európa-bajnokság
Keserves győzelem

Az olimpián simán, iskolajátékkal vertük az orosz csapatot. A Margitszigeten azonban más paklival kezdte a játékot a magyar és az orosz férficsapat. S ebben az új leosztásban - sajnos nem nagyon találtuk az ászokat. Végül kínkeservesen, de 10-9-re győztünk, így a mieink jutottak a péntek este 21.45 órakor kezdődő elődöntőbe, ahol az olasz - görög mérkőzés győztesével mérkőznek.

A fiúk sem maradhattak el a lányok mögött. Elvégre ők simán vették az orosz akadályt, a teremtés koronái, az olimpiai bajnok férfiak sem vallhattak szégyent a túlfűtött hazai közönség előtt. Ehhez képest az egykori Vasas-légiós, Gorskov szerezte az első találatot. Ettől még nem ijedtünk meg, 4-4-ig felváltva lődözték a csapatok a hálóba a labdát. Majd Vári és Varga Tamás egymás utáni találata törte meg az egyhangúságot. A nívós folytatás a publikum bánatára elmaradt. Végig ott lihegtek a nyakunkon az oroszok. A szó szoros értelmében. Annál is inkább, mert akár ringet is rajzolhattak volna a medence aljára, olyan parázs ökölvívó-jelenetek tarkították a küzdelmet.


Forrt az uszoda vize

Mi tagadás, nem ment a játék. Nem tudtuk megmutatni, milyen is az igazi magyar pólóvirtus. Még szerencse, hogy a játékvezetők - talán a lelátó hangulatát átérezve - nem nagyon sújtották a mieinket kemény ítéleteikkel. Sőt! Az igazi megdöbbenést azt váltotta ki, hogy alig néhány perccel a vége előtt vezetéshez jutottak az oroszok. Aztán jött Benedek, majd Biros és helyreállt a mieink által elképzelt rend. Nyertünk, de igencsak össze kell kapnia magát a társaságnak, elvégre egy klasszisokkal teletűzdelt csapattól többet, jóval többet várna az ember.

További eredmény a férfi negyeddöntőből. Horvátország - Spanyolország 7-6.

A Jugoszlávia - Szlovákia és a Görögország - Olaszország találkozókat lapunk zárta után játszották.

(jánosy), A Színes Sport 2001.06.22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK