FONTOS


 

25. vízilabda Európa-bajnokság
A bronzért játszhatunk

Akár nyugtatókat is árulhattak volna a büfében tegnap este a Hajós Alfréd uszodában. Biztosan nagy keletje lett volna a piruláknak, mert az éjszakába nyúló magyar - olasz elődöntőn igencsak sűrűn kapkodtak a szívükhöz a szurkolók.

Rajtuk azonban nem múlt semmi, példátlan lelkesedéssel buzdították a vízben is alaposan megizzadt Benedekéket. Hiába.

Szóval a szurkolókon semmi sem múlt. Ôk mindent megtettek a siker érdekében, esőben-szélben kitartottak a csapat mellett, s zászlódíszbe öltöztették a lelátót. A vízben lévőknek azonban nem ment úgy a játék, mint ahogyan azt korábban megszoktuk tőlük. Ráadásul a régi ellenfél, az olasz válogatott kerekedett felül a mieinken. Pedig néhány napja, a csoportmérkőzések során már találkozott egymással a két gárda. Akkor ragyogó játékkal 10-5-re nyertek Kásásék. Tegnap azonban már egy másik csapatot láttunk a Margitszigeten. Görcsösen, erőlködve játszottak a mieink, s szinte végig az olaszok nyomában loholtak, mert Calcaterráék a kezdő sípszótól vezettek.


Kiss Gergő bombái sem sikerültek

Az utolsó percekben ismét vezetéshez jutott az olasz gárda, és hiába próbált meg mindent a magyar csapat, hiába mozgósította végső erőtartalékait nem sikerült egyenlítenie. Persze tudtuk, hogy az elődöntő más, mint egy csoportmérkőzés, ennél azonban többre-szebbre számítottunk. Ebben a csapatban jóval több van, hiszen klasszisokból áll a gárda. Ettől függetlenül tegnap este nem a szebbik ábrázatát mutatta meg. 8-7-re győztek az olaszok, így az olimpiai bajnok magyar csapat holnap négy órakor a bronzéremért játszik a horvátokkal. Az aranyért Olaszország küzd Jugoszláviával, 18 órakor.

Férfi helyosztók, eredmények. A 11. helyért. Románia - Franciaország 9-1. A 9. helyért. Németország - Hollandia 8-6. Az 5. - 8. helyért. Spanyolország - Szlovákia 8-5 és Oroszország - Görögország 8-4. A másik elődöntőben: Jugoszlávia - Horvátország 8-6.

Jánosy Károly, A Színes Sport 2001.06.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK