FONTOS


 

Korán temették női válogatottunkat az elődöntő előtt
Kemény Dénes: Egy kis "kudarc" még belefér

Szegényebbek lettünk vasárnap óta. Majd két héten át megkaptuk mindennapi pólós csemegénket, egy darabig nélkülöznünk kell az effajta látványosságot. Mi tagadás, az elején egy picivel többre számítottunk, hiszen kimondva-kimondatlanul aranyat vártunk olimpiai bajnok férficsapatunktól. Persze a bronzérem sem kudarc, s a lányok aranya mindent megszépít.

Nos, éppen ez a kérdés, kudarcnak vagy sikernek könyveljük-e el az Európa-bajnokságot. A lányok erejükön felül teljesítettek. Már a torna előtt kijelentette Faragó Tamás női szövetségi kapitány: "Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk a győzelem érdekében." A női csapat maradéktalanul teljesítette küldetését. Pedig már az oroszok elleni elődöntő előtt temették a gárdát, mondván, az ellenfél sokkal jobb. Nem volt jobb!


Székely Csucsu már a vb-re pakol

S a korábbi Európa-bajnok olaszokat iskolajátékkal verték Valkayék, s mindennél többet elmond a lányok teljesítményéről, hogy a legjobb góllövő is magyar lány, Primász Ági lett.

S akkor a férfiak! Aligha létezik a világon pólócsapat, amelyet ennyire szeretnének. A közönség, a szurkolók szinte simogatták tekintetükkel a játékosokat, s megszokott volt, hogy a külön buszra szálló fiúkat vastaps köszöntötte. Még a bronzérem megszerzése után is.

- Kétségtelen, többre számított a közönség, s meg is érdemelte volna a hazai sikert - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Most már fölösleges magyarázatokat, kifogásokat keresni, a játékvezetésre kenni az egészet. Sajnos fáradtak voltak a fiúk, s csupán az Eb elején és végén mutatták azt, amit megszoktunk tőlük. Évek óta a csúcson vagyunk, talán ez a kis "kudarc" még belefér. Mindenesetre csak hálásak lehetünk ennek a csodálatos közönségnek, s megpróbáljuk Fukuokában, a világbajnokságon kiköszörülni a csorbát. Most három nap pihenőt kapnak a játékosok, utána teljes gőzzel megkezdődik a vb-felkészülés.

Jánosy Károly, A Színes Sport 2001.06.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK