FONTOS


 

Tíz nap múlva kezdődik a póló Eb
Kemény csütörtökre ígért végleges keretet


Tíz nappal a XXV. Férfi és Női Vízilabda Európa-bajnokság megkezdése előtt utolsó előtti sajtótájékoztatóját tartotta a szövetség vezérkara. A munkálatokkal szinte teljesen elkészültek a Hajós Alfréd Sportuszodában, és négy újabb támogatóval bővült a kontinensvetélkedő szponzorainak a száma. Különdíjat kap az Eb két legjobb magyarja, és kiderült, hogy az elnök csak a játékvezetőktől tart. Kemény Dénes pedig csütörtökre ígért végleges keretet.

A bérletek már hetekkel ezelőtt elfogytak, miként a férfi döntő jegyei is - mondta el Fábián László azon a sajtótájékoztatón, melyet a vízilabda Európa-bajnokság szervező bizottsága tartott a Margitszigeti Danubius Grand Hotelben. A szervező bizottság ügyvezető elnöke elmondta, hogy a szervezés 10 nappal a megnyitó előtt jól áll, az uszoda kész, a nagy volumenű munkálatokkal végeztek.

Így egy megfelelő minőségű, új és szép sportuszoda várja a nézőket. Már csak olyan apró munkálatok vannak hátra, mint a virágok és az útbaigazító táblák elhelyezése.

Az olaszok lesznek az elsők, akik kipróbálhatják az uszodát, hiszen ők már 11-én itt lesznek. A mérkőzésekre még korlátozott számban lehet jegyeket kapni, de a férfi elődöntőkre és a döntőre már elfogytak a belépők.

Pólós bosszú a focistákért


Utolsó előtti sajtótájékoztatóját tartotta a szövetség vezérkara
Az egykori öttusázó hozzáfűzte még, hogy a szombati románoktól elszenvedett vereség - természetesen futballról van szó - után a pólósok kettős elszántsággal készülnek az első csoporttalálkozóra, amit a románokkal vívunk. Másnap pedig kettős magyar-spanyol megmérettetés következik, miután a hölgyek és az urak is a hispánokkal csapnak össze.

Martin György a szövetség első embere leginkább a játékvezetőktől tart, mert már a múlt heti Duna Kupán is érdekes felfogásban vezették a találkozókat. A csapatok teljesítményétől nem tart, bár igaz, hogy mindössze három és fél hét állt rendelkezésükre, hogy teljes létszámban gyakoroljanak.

A jugoszlávok a botrány elkerülése végett nem edzenek velünk

Elmondta még, hogy a hét elejére tervezett jugoszlávokkal vívandó felkészülési meccsek elmaradása nem őket, hanem az ellenfél szövetségének első emberét terheli. A jugó elnök nem merte vállalni a kockázatot a két csapat pozsonyi összecsapása után, ahol is a mérkőzés kis híján botrányba fulladt.

Egy-egy számítógép a legjobb magyaroknak

Beck György, a Compaq Computer Magyarország Kft. vezérigazgatója egy különleges felajánlást tett a kontinensvetélkedő legjobb magyar női és férfi játékosának. A cég egy-egy Compaq Presario típusú hordozható számítógépet ajánlott fel a két legjobb magyar pólósnak. És hogy igazságos legyen a döntés, a jelenlévő szövetségi kapitányok szavazatai döntik majd el, hogy ki volt a legjobb. A gép 2000-ben az év hordozható számítógépe volt az Egyesült Államokban.

A Compaq egyébként egy újabb támogatója is az Európa-bajnokságnak, miként a sajtótájékoztató keretében lett azzá a Híd Rádió Rt. és a JMG kiadó is, melynek képviseletében szintén egy egykori öttusázó, Kálnoki Kiss Attila írta alá a megállapodást.


Kemény Dénes
Csütörtökre tudja garantálni, hogy meglesz a szűkített keret

Csak csütörtökre várható a keretszűkítés

A sajtótájékoztató után nyilvános edzéslátogatásra is lehetőség nyílt. Ennek keretében Dr. Kemény Dénes, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, sajnálja, hogy elmaradtak a jugoszlávok ellen hétfőre és keddre tervezett edzőmérkőzések, így csak csütörtökre tudja garantálni, hogy meglesz a szűkített keret. Ekkor is először a játékosokkal tudatja, majd pedig, miután velük együtt kiértékelte a felkészülést, hozza nyilvánosságra a keretet.

Szidor, INDEX 2001.06.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK