FONTOS


 

Sansa: "Nem baj, ha egyrésztvevős a verseny"
Pest megér egy Eb-t


A vasárnap lapunkban megjelent információval némiképp sikerült felforgatnunk a LEN római központjának amúgy nyugodt életét. Szakadáti László igazgató-helyettes elárulta, a dubrovniki visszalépés megszellőztetése miatt folyamatosan csörögnek telefonjaik, de mindenkinek kénytelenek azt mondani, az Európai Úszóligát még nem értesítették a horvátok.

A hír azonban igaz, megerősítette több horvátországi forrásunk, köztük egy szövetségi ember is. Az viszont érthető, hogy a LEN vezetői a hivatalos értesítésig nem kívánnak találgatni.

-- Információkat én is hallottam, de amíg nincs papír a kezemben, addig semmi konkrétummal nem szolgálhatok -- válaszolta érdeklődésünkre Alessandro Sansa, a LEN igazgatója.

-- Tegyük fel, hogy igaz a hír. A LEN-nek nem jelent gondot, hogy egy jelentkezőből kell "választania"?

-- Maga mindenképpen ki akar belőlem húzni valami kommentárt... Hangsúlyozom, teoretikusan annyit mondhatok, előfordult már korábban is, hogy valamelyik eseményre csak egy pályázat érkezett. Természetesen az az ideális, ha három-négy jelentkező van, hiszen akkor óriási versengés folyik, ami garantálja, hogy a leendő helyszínen a lehető legjobb körülmények fogadják a sportolókat.

-- Fábián László, a budapesti pályázatot készítő bizottság elnöke közölte, hogy Dubrovnik kiszállása esetén sem kívánnak visszaélni a helyzettel, és minden, a LEN által kívánt változtatást, kiegészítést elkészítenek a márciusi, helsinki döntésig.

-- Fontos, hogy ezt megtegyék, ellenkező esetben ugyanis a Büro úgy határozhat, hogy megfelelő kandidálók híján nem hirdet győztest, és új helyszínt keres. Idő lenne erre is, ám ilyesmire aligha kerül sor. Az ugyanis januárban kiderült számunkra, hogy a magyarok remek pályázatot készítettek, amelynek a szükséges pótlásokkal egy többrésztvevős versenyben is jó esélye lenne a sikerre. Azt is el tudom képzelni, hogy a horvátok belátták, nem áll módjukban utolérni a budapestiek kínálta színvonalat, de hadd nyomatékosítsam, ez egyelőre csupán elmélet.

-- Azzal sem lehet gond, hogy a magyarok költségvetésük egyensúlyba hozásához igényt tartottak több, a LEN által birtokolt medencekörüli reklámtáblára?

-- Mint említettem, Budapest remek munkát végzett, és remélhetőleg fog is végezni a jövőben. Az ön által felvetett kérdésről annyit, ha úgy alakul, nyilván megállapodunk a táblákról is.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. február 15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK