FONTOS


 

Dubrovnik visszalépése továbbra sem hivatalos
Teljes vértezetben


Meglehet, a LEN Büro ülésén könnyebb dolguk lesz a magyar pályázatot prezentálóknak, elvégre az előzetes hírek szerint ellenfél nélkül vívják meg a 2001-es Európa-bajnokság rendezési jogáért folyó mérkőzést.

"Ezzel azért várjunk egy kicsit! - intett óvatosságra dr. Martin György, az MVLSZ elnöke. - A római LEN-irodába nem érkezett meg a horvátok lemondó nyilatkozata, sportdiplomatájuk, Matosics úr pedig nekem elárulta, hogy nem is kívánnak visszalépni. Igaz, nem gondolják, hogy nyerhetnek, de szeretnék jelezni az új kormányzatnak: tessék figyelni rájuk."

Martin doktor már csak azért sem aggódik a vetélytárs miatt, mert a delegáció tagjai teljesen felvértezve indulnak Helsinkibe. A LEN által kért összes kiegészítést viszik magukkal: az Ifjúsági és Sportminisztérium kötelezettségvállalását, a Magyar Televízió garanciáját arról, hogy válogatottunk Eb-mérkőzéseit az MTV1-en sugározzák, továbbá az uszoda átalakításáról készült rajzokat.

Olimpiai bajnok öttusázónk, Fábián László, a Médiasprint vezetője - aki a kandidálást előkészítő bizottság elnöke is egyben - szintén amondó, hogy minden a legnagyobb rendben van: "Valamennyi, a pályázatban tett ígéretünket tartani tudjuk, mert megtaláltuk a szükséges forrásokat. Pontosabban, az még fontos, hogy a LEN átadjon néhányat a medence körüli hirdetőtáblákból, de remélem, ez nem lesz gátja a rendezésnek. Úgy vélem, ha megkapjuk a jogot, fantasztikus Európa-bajnokságot rendezünk majd, amire garancia lehet a szövetség és a Médiasprint közötti remek együttműködés is."

Amely - ha minden jól megy - március 11-én kaphat új lendületet (ekkor dönt a LEN Büro), és az tarthat egészen 2001. június 24-ig.

Aznap lenne a Hajós Alfréd uszoda nyitott medencéjében az Eb döntője.

Csurka Gergely , Nemzeti Sport 2000. március 9.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK