FONTOS


 

Jön a Vodapóló?
Az első klubparti

Minden kezdet nehéz. Immáron tudja ezt a júniusi vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága is, amely szerda este megtartotta az Eb-klub eseménysorozat első találkozóját. Apró szépséghiba ugyanis, hogy a kötetlen beszélgetés ideje alatt a Népligetben épp az FTC-Honvéd bajnoki elődöntőt rendezték, azaz voltak, akik emiatt kénytelenek voltak kihagyni a klubpartit...

A Magyar Újságírók Szövetségének székházában Szalay Péter, az Európa-bajnokság sajtófőnöke először Deutsch Tamás ifjúsági és sportminisztert szólaltatta meg, aki beszélt a világeseményekkel kapcsolatos kellemes kötelezettségeiről, valamint méltatta a sportolók és a szervezők munkáját. Az olimpiai bajnok, Lemhényi Dezső a régmúlt idők pólóját idézte fel, különösen a korábbi magyar rendezésű Európa-bajnokságok történeteivel szórakoztatta a közönséget. Fábián László, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója marketingcégének szerepéről és az esemény előkészületeiről szólt, majd szerződést írt alá Kiss Ferenccel, az Europlakát Kft. kereskedelmi igazgatójával.

A szponzorok részéről Németh Attila - a Vodafon képviseletében - is jelen volt, aki többek között megemlítette, hogy gondolkoznak egy "Vodapóló" nevű tarifacsomag bevezetésén. Végül két sydneyi bajnok, Kiss Gergelyt és Märcz Tamást kérdezhették a jelenlévők, akik kissé letörték a lelkesedést, hiszen nagyon kevés esélyt látnak arra, hogy újra magyar csapatok színeiben játsszanak a következő bajnokságban. Félig-meddig ugyanis már elkötelezték magukat olasz klubjaikkal. Az Eb-vel kapcsolatban hangsúlyozták: a mérkőzések között az összpontosítás legfőbb feltétele a nyugodt felkészülés lesz, és bíznak abban, hogy a szurkolók remek hangulatot teremtenek majd, ezzel segítik a csapatot a siker elérésében. A klubnapon egy röpke vetélkedő keretében értékes belépő is gazdára talált, amely az Eb egyik mérkőzésére érvényes és amelyet néhány vízilabdával kapcsolatos kérdés megválaszolásával nyert meg Nikolaosz Kotszidisz, az UTE ifjú pólósa.

Hamarosan a második partira is sor kerül, amelyre a női válogatott tagjainak meghívását is tervezik.

Nemzeti Sport, 2001.04.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK