FONTOS


 

Császár és Kosztolánczy
Az Eb-döntőt nem kérik

Kéz a kézben döntögetik a csúcsokat.

Nemcsak a Kemény Dénes vezette válogatottunk tartozik a világ élvonalába, hanem a bíróink is. Most sokan felkaphatják a fejüket, ugyan már, hogy lehet ez, elvégre a bajnoki meccsek után rendszerint kifakadnak ellenük az edzők... Lehet, hogy nincs igazuk? Lehet.

Vagy csak a Császár, Kosztoláncy kettős képviseli az elitet? Elképzelhető.

Szubjektív a válasz. Ellenben az ellen senki sem tiltakozhat, ha az említett bíróduettet az élvonalba soroljuk.

Mert ki vezette a LEN-kupa döntőt? Császár György.

Ki vezette a KEK-döntőt? Kosztolánczy György.

És a Bajnokok Ligája döntőt? Császár György.

Három kupadöntő --mindhárom magyar bíróvaL. Ez ám az elismerés!

"Tényleg óriási elismerés ez a számunkra, egyértelmű, hogy most nagyon jó pozícióban vagyunk"-- mondta Császár György, aki a hét végén előbb a Posillipo--Olympiakosz elődöntőn, majd a Jug--Olympiakosz finálén működött közre a BL négyes döntőjében. "Hátborzongató esemény volt, több mint hétezer napi nézővel, óriási feszültséggel. Jellemző a helyzetre, hogy a szerbek, a becsejiek nem is Dubrovnikban laktak. A meccsek jók, magas színvonalúak voltak. A lesajnált görögök meglepetésre kiválóan játszottak, nem sok hiányzott, hogy még nagyobbat durrantsanak" -- emlékezett vissza a FINA bíró, akinek a döntő lefújása után éppúgy gratulált a győztes, mint a vesztes edzője.

Na de ki vezeti majd az Eb-döntőt?

Reméljük nem ő, és nem Kosztolánczy! És ez ellen ők sem tiltakoznak. "Szó sem lehet róla. Ott a válogatottnak kell majd szerepelnie!" -- mondta határozottan Császár, aki készül az Eb-re. A keretedzésekre rendszerint lejár fújni, jövő héten pedig Cataniába megy egy négyes tornára. Kosztoláncy egyébként szintén külföldön vezet, azaz tényleg kapós a magyar bírókettős. Csak az Eb-döntőn meg ne lássuk őket síppal a szájukban...

Nemzeti Sport, 2001.05.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK