FONTOS


 

Az uszodától akár már kezdődhetne az Eb

A bérletek mind egy szálig elfogytak, jegy még kapható - de már nem sokáig. Legalábbis a döntőre. Az amúgy jogosnak tetsző szurkolói optimizmus miatt az Eb utolsó meccsére csupán néhány darab belépő maradt, ugyanakkor a szintén felettébb izgalmasnak ígérkező csoportmérkőzések olcsóbb bilétáiból még akad jónéhány a pénztárakban, azaz érdemes rohamot indítani. Ez derült ki többek között a szervező-bizottság keddi sajtótájékoztatóján a társelnök, Fábián László szavaiból, aki arról is beszámolt, hogy néhány kihúzandó kábel és kirakásra váró virágláda kivételével gyakorlatilag minden kész van a Hajós Alfréd uszodában.

A csapatok leendő szálláshelyéül szolgáló Grand Hotel különtermében emellett újabb három támogatói szerződést írt alá a pólószövetség elnöke, Martin György: ezúttal a médiapartnerek voltak soron. Bónuszként az MVLSZ egyik legrégibb patrónusa, a Compaq Magyarország vezérigazgatója, Beck György tett egy figyelemreméltó bejelentést: a cég - amely a Sulipóló sorozat legfőbb szponzora is - a férfi- és a női válogatott legjobbjának egy-egy laptopot ajánlott fel abból a szériából, amely tavaly az Egyesült Államokban a hordozható komputerek kategóriájában elvitte a pálmát. Beckék úgy gondolják, a legigazságosabban akkor járnak el, ha az összes vetélytárs szövetségi kapitányát megszavaztatják, s eme voksolás eredményeként osztják majd ki a rendkívül értékes ajándékot.

Eztán a sajtócsapat átvonult a sportuszodába, válogatottjaink edzésére. A férfiaknál Kemény Dénes elmondta, hogy a konszenzusos alapon lemondott, jugoszlávok elleni kétkapus tréningek elmaradása kissé kitolja a keddre tervezett csapathirdetést, ám ígéretet tett arra, hogy ezen a héten bejelenti, melyik tizenöt játékossal indul harcba a címvédésért.

Nemzeti Sport, 2001.06.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK