FONTOS


 

Eb-jutalmak jótékony célra
Hívásátirányítás

Sok egyéb mellett az tette a magyar férfiválogatottat egységessé, hogy a különféle díjak és prémiumok elosztásakor a Kemény-érában a "mindenkinek egyenlően" elv uralkodott, s uralkodik továbbra is, sérthetetlenül. Így, amikor a júniusi Európa-bajnokság egyik főszponzora, a Vodafone a viadalt megelőzően egy-egy telefont ajánlott fel - VIP-előfizetéssel megfejelve - a torna első magyar gólját lövő játékosnak, továbbá a legeredményesebbnek, Kemény Dénes kijelentette, bárki kapja is, tovább fogja adni valamiféle jótékonysági akció keretében. "Nálunk soha nem az a lényeg, ki lövi a gólt, hanem az, hogy gól legyen. Éppen ezért az egyéneknek járó díjat közösségünk nevében adjuk tovább, egyszersmind hálásan megköszönve a támogatónak" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A szavakat pedig tett követte, s szerda délután Kiss Gergely - az első gólunkat szerezte a románok ellen - és Biros Péter - 11 góllal bizonyult a kontinensviadal legtermékenyebb magyar pólósának - a készülékeket s tartozékaikat rejtő táskákat átnyújtották két olyan intézmény képviselőjének, ahol, bizony, elkél mindenfajta segítség. Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elárulta, hogy ügyeleti kocsijaiknál jó szolgálatot tesz majd egy olyan telefon, amelynek számlája minimális, míg Nagy Gabriella, a Vak Diákok Sportegyesületének vezetője azért hálálkodott, mert ők nem részesülnek normatív támogatásban, azaz minden megtakarított forint nagy jelentőséggel bír házuk táján. Az ismeretség egyébként mindkét intézménynél régebbi kelet?: decemberben a Fradi pólósai nevében Székely Bulcsú adta át a Szuperkupáért járó másfélmillió forintot a kórháznak, míg a válogatottunk néhány tagja korábban elment csörgőlabdázni a VDS fiataljainak nagy örömére.

Ötliteres labda ajándékba

Ritka, hogy egy teremben ennyi jó vízilabdázó gyűljön össze, avagy szerdán a Gundel étteremben harminc Eb-érmes ebédelt egyszerre. A Magyar Vízilabda-szövetség egyik legfőbb támogatója, a Zwack Rt. látta vendégül a tizenöt Eb-aranyérmes női és a tizenöt bronzérmes férfi pólóst, valamint szakvezetőiket. A lakoma végén Zwack Péter cége leginkább pólólabdára hasonlító termékével, egy-egy ötliteres Unicummal ajándékozta meg az egybegy?lteket, melynek elcipelése és elfogyasztása egyaránt az embert próbáló feladatok kategóriájába tartozik.

Nemzeti Sport 2001.07.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK