FONTOS


 

Minden idők legjobb vízipóló Eb-je

Bár a francia Alphonse Angella, az Európai Úszó Liga, a LEN vízilabda-bizottságának tagja a budapesti póló Eb során riporteri kérdésekre válaszolva - miközben nagyon dicsérte a rendezést - óvakodott attól, hogy a 2001-es margitszigeti Európa-bajnokságot minden idők legjobb kontinensviadalaként minősítse, megtette ezt helyette és a nevében a máltai Bertie Muscat.

A LEN vb tiszteletbeli főtitkára ugyanis a következő tartalmú levelet juttatta el dr. Martin Györgyhöz, az Eb szervezőbizottságának és a magyar szövetségnek az elnökéhez:

"Engedje meg, hogy Alphonse Angella úr és a LEN vízilabda-bizottságának valamennyi tagja nevében köszönetet mondjak, és őszintén gratuláljak önnek e nagyon jól szervezett versenyhez.

Ez volt egyértelműen minden idők legjobb Európa-bajnoksága, és mi mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy e sportág részesei lehetünk, mert a vízilabda az Eb tíz napja alatt diadalt aratott.

Köszönet önnek és minden munkatársának, aki hozzájárult ehhez a nagyszerű sikerhez.

Őszinte híve: Bertie Muscat"

Ehhez tényleg nincs mit hozzátenni. Hacsak azt nem: a következő budapesti kontinensvetélkedőre remélhetőleg nem kell újabb negyvenhárom esztendőt várnunk.

Ballai Attila, Népszava 2001.06.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK