FONTOS


 

Remek főpróbát tartott a Kemény-csapat

Az olimpiai- és Európa-bajnok magyar férfivízilabda-válogatott hétfőn 75 perces edzőmérkőzést vívott egyik legnagyobb riválisával, az olasz együttessel - a tréning 16-11-es hazai sikert hozott. A találkozó megtekintése, illetve margitszigeti uszodabejárása után Deutsh Tamás ifjúsági és sportminiszter, valamint az Európai Úszó Liga igazgatója is elégedetten nyilatkozott.

A rendkívül békés hangulatú mérkőzésen mindkét gárda játékosai több látványos trükköt is bemutattak, ezeknek azonban egyik szövetségi kapitány sem örült. A két csapat a pénteken kezdődő Eb harmadik napján, vasárnap "élesben" találkozik egymással a csoportmérkőzések során. A tréning 16-11-es magyar sikert hozott.

A párharcból egy órát Deutsch Tamás is megnézett. "Nagyon nehéz véleményt mondani a látottakról. Borzasztóan zavar, hogy az eredményjelzőre nem írták ki az eredményt - mondta a miniszter. "Több szakértővel is beszéltem, akik szerint nagyon jó erőben vannak a magyarok, és a formájuk is egyre javul. Úgy láttam, hogy az olaszok sem gyengék, de gondolom ez senkinek sem jelent új információt. Bízom benne, hogy június 24-én este a döntő után a magyar válogatottat fogják hétezren ünnepelni az uszodában."

Deutsch - miután látogatást tett a Margitszigeten - nagyon elégedetten nyilatkozott a négy nap múlva kezdődő férfi és női vízilabda Európa-bajnokság előkészületeiről. "Régen volt ilyen boldog sétám. A Hajós Alfréd uszoda csodálatos ékszerdoboz, a szervezők kifogástalan munkát végeztek" - mondta a miniszter a kontinensvetélkedő helyszínének bejárása után. "A létesítményben a 30-as évek óta nem került sor átfogó felújításra. Az ISM 1998 és 2002 között összesen közel 2,5 milliárd forintot fordít az átalakításra. A munkálatok teljes befejezése után nem lenne gondunk a 2012-es nyári olimpia vízilabda tornájának megrendezésével sem. Egyébként a mostani helyzet igencsak egyszerű: ha a magyarok jó eredményt érnek el, akkor mindenki elégedett lesz az Eb-vel. Más lehetőségre gondolni sem akarok."

Az uszodabejáráson részt vett Alessandro Sansa, az Európai Úszó Liga (LEN) igazgatója, aki szintén nem talált kivetnivalót az előkészületekben. "Nagyon örülünk a kimagasló érdeklődésnek, amelynek bizonyítéka, hogy a döntőkre már nem lehet jegyet kapni. Ez is azt tanúsítja, hogy jól határoztunk két évvel ezelőtt, amikor Magyarország kapta meg a rendezés jogát. Biztos vagyok benne, hogy minden néző számára emlékezetes marad majd a budapesti Eb.

[origo], 2001.06.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK