FONTOS


 

Elégedett a LEN

"Talán még korai bármilyen következtetést levonni, de mégis kijelenthetem, a LEN örül annak, hogy a Margitszigeten ünnepelheti 75. születésnapját" - mondta az Európai Úszó Liga igazgatója a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság kapcsán.

Alessandro Sansa elégedettségét fejezte ki a nagyszámú és igen lelkes közönség láttán, egyúttal elismerte a szervezőbizottság munkáját, amellyel arra törekszik, hogy mindenki számára élvezetessé tegye a kontinensviadalt. Továbbá örömmel nyugtázta, hogy egyelőre nincs komoly probléma a korábban sokat kritizált bíráskodással.

Az igazgató szerint kifejezetten kedvező, hogy a mérkőzéseknek helyszínül szolgáló két medence nagyon közel van egymáshoz, ami a nézők és az újságírók dolgát egyaránt megkönnyíti. Azt sem tartja kizártnak, hogy még ebben az évtizedben újabb - esetleg úszó - Eb-re kerülhet sor ugyanitt.

A vendégek közül is többen fogalmaztak pozitívan az eddig tapasztaltakról. Fondasz Mudaciosz, a görög női csapat szakvezetője úgy véli, nagyon jót tesz a tornának, hogy ilyen nagy érdeklődés mellett játsszák a mérkőzéseket.

"Ez az Európa-bajnokság egyike a legjobbaknak. Remélem, hasonlóan folytatódik. A mérkőzések színvonala is jó" - mondta Alessandro Campagna, az olasz férficsapat szövetségi kapitánya.

[origo], 2001.06.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK