FONTOS


 

Remek játékkal szereztük meg a bronzot

Bronzmérkőzésen szerzett szép győzelemmel vígasztalódott a magyar válogatott a póló-Eb-n, Horvátoszág ellen. Az utolsó negyedben ugyan nem esett gól, előtte viszont, alaposan helybenhagytuk a vendégeket.

Férfiak, a harmadik helyért:
Magyarország - Horvátország 12-9 (3-1, 5-4, 4-3, 0-1)
7500 néző, vezette: Illiadisz (görög), Petronilli (olasz)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz, Kásás 2, Biros 3 Kiss G. 1, Molnár 1, Benedek 1, csere: Varga T. 1, Varga Zs., Vári 1, Fodor, Székely 2, Märcz Tamás
Horvátország: Volarevic - Oreb, Dogas 1, Smodlaka 1, Ivanis 2, Barac 1, Kobescak, csere: Hinic 2, Letica 1, Primorac, Kunac 1, Saric, Vican (kapus)
emberelőny: 7/6 illetve 10/3
négyméteres: 1/1 illetve 0

Kemény Dénes Szécsit jelölte kezdőnek, úgy tűnik, az eddigi cserekapus leváltotta Kószt. Döcögősen indult a meccs, mégis számunkra jól: Szécsi hátrányban védett egy közeli lövést, majd Benedek akcióból szerzett vezetést. Biros kihasználta az első fórunkat, 2-0. Mindkét csapat kihasznált egy emberelőnyt, a miénket Kásás vágta be a rövid fölsőbe. A hátralévő időben a horvátok kihagytak egy előnyt, mi nem is kaptunk, maradt a 3-1.

Folytattuk a remek védekezést, igaz, elől volt egy kis kihagyás, de a harmadik támadásunkból Székely betalált. Erre hamar jött a vendégek válasza, (megint) Hinic talált be, centerből. Újabb előnyt értékesítünk, Biros nagy góljával, erre gyorsan válaszol Kunac (5-3). Ejj, ha eddig játszottunk volna így: Kiss Gergő megint kiállítás után talált be (6-3). És még nem volt vége a parádénak, Kásás blokkolt szépen, lefordultunk, Székely újra villant, 7-3. Hol hárommal, hol néggyel vezettünk félidőig, végül három maradt az előny, Ivanis bombagólja után.

Az újabb felvonás Vári támadóidő lejárta előtt, távolról dobott góljával indult, melyben kicsit benne volt Vican kapus is. Barac egyenlítette ki a szakaszbeli mérleget, de közelebb nem kerülhettek a horvátok, mert Benedek bejátszása után Molnár húzta kapuba a labdát (10-6). A játékrész derekán Székelyt szöktette Szécsi, visszahúzása után Kásás értékesített négyméterest (11-7). A vendégek vagy két percig támadtak folyamatosan, mígnem több magyar blokk, horvát szabaddobás és Szécsi-bravúr után a második emberelőnyből szépítettek a vendégek. Nem sokáig örülhettek: Varga Tamás hatalmas góllal visszabillentette a négygólos differenciát (12-8).

Az utolsó negyeden nagyon érződött, hogy eldőlt a meccs, számos ziccert hagytunk ki, és csupán 1:42 volt vissza, mikor a rész első gólja esett, egy horvát szépítőtalálat. Még 12 másodperc volt hátra, mikor a horvátok lelkesen időtkértek, más kérdés a gólt nem dobhattak, a vereséget pedig pláne nem kerülhették el.

"Jobban védekeztünk mint az eddigi mérkőzéseken és az emberelőnyök kihasználsáa is sikeresebb volt. Köszönjük a közönségnek, hogy az Eb alatt végig mellettünk állt, akkor is amikor kikaptunk és most is" - összegzett Kemény Dénes.


"Ha két napja így játszottunk volna"

A vasárnapi kisdöntőben az egyik legjobb formáját mutatta a magyar csapat. A horvát kapitány szerint a meccs elején nem is tudtak hibázni Birosék. Kiss Gergely úgy véli: ezzel a győzelemmel talán elindultak felfelé, és reményeik szerint a fukuokai vébén "kárpótlásként" fel is érnek a csúcsra.

Kiss Gergely:
- Nem volt messze attól a csapat, hogy sírjon a közönség előtt! Hihetetlen módon szurkoltak nekünk. Jóban, rosszban velünk volt a közönség. Ma egy örömpólót játszottunk. Végig az Eb-n ezt kellett volna tennünk! Kaptunk ugyan kilenc gólt, de nyertünk, és egy bronzmeccsen ez a léyeg. Ha így játszottunk volna két nappal ezelőtt, más lett volna az eredmény. Remélem, most elindultunk felfelé, és Japánban a vébén felérünk a csúcsa. Sokkal jobb érzés egy bronzérmet nyerni, mint a döntőben kikapni, ehhez nem fér kétség. Ha ma itt nem nyerünk, a szégyenemben a föld alá bújtam volna. Viszont győztünk, s lehet egy kicsit ünnepelni, mielőtt kezdődik a felkészülés a vébére.

Szécsi Zoltán:
- Sajnálom, hogy csalódást kellett okoznunk, és csak ez sikerült, de azért legalább a harmadik hely megvan. Így nem szakadt meg az a sorozatunk, hogy már hosszú idő óta minden világversenyen nyerünk egy érmet. Most lesz egy kis pihenés, aztán kezdjük megint a munkát, hiszen a vilábajnokságról is éremmel szeretnénk hazajönni. S ha lehet, ennél fényesebbel...

Neven Kovacsevics horvát szövetségi kapitány:
- A mérkőzés elején minden összejött a magyaroknak. Amit csak kapura lőttek, az bement, és ez el is döntötte a mérkőzést. Végülis elégedett vagyok a negyedik hellyel, mert az jó eredmény a csapatom számára. A világbajnokságon is ez lesz a célunk: eljutni a legjobb négyig...

[origo], 2001.06.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK