FONTOS


 

Sajtótájékoztató

2001. február 12-én, a Grand Hotel Margitszigetben tartotta idei első sajtótájékoztatóját a Vízilabda Európa-bajnokság Szervező Bizottsága.

A sajtótájékoztatón mindenek előtt dr. Deutsch Tamás Ifjúsági -és Sportminiszter, valamint dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szakszövetség és a kontinensbajnokság Szervező Bizottságának elnöke aláírták azt a szerződést, amely a tavalyi tízmilliós támogatás után újabb harmincmillió forintos támogatást jelent az ISM részéről a bajnokság számára. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a sportkormányzati tárca jelenleg az Európa-bajnokság legnagyobb támogatója.

A kontinensbajnokság szervezői közül Fábián László ügyvezető igazgató és társelnök az egyik legfontosabb témáról ejtett szót, mégpedig a bérletekről és a jegyekről
Az uszoda körül folyó munkálatok is folyamatosan és egyenletesen haladnak. - hangzott el. A másfélmilliárd forintos beruházást igénylő, többlépcsős felújítás és korszerűsítés júniusig tartó szakaszában, a bajnokság nyitányáig, a teendők mintegy 85%-át sikerülhet elvégezni. A Margitsziget így méltó helyszíne lesz az év egyik legjelentősebb hazai nemzetközi sporteseményének. 

Ahhoz, hogy minden tökéletesen működjön, a Danubius Hotels képviseletében Szednicsek János értékesítési igazgató és dr. Martin György írtak alá együttműködési szerződést, amely szerint a szállodalánc az Európa-bajnokság elsőszámú szállodai -és ellátási szolgáltatója. Az elmúlt évek jelentős sporteseményein már fontos szerepet vállalt a szállodalánc, amely két margitszigeti hotelje mellett a Thermál Hotel Héliában, a Grand Hotel Hungáriában és a Hotel Stadionban biztosít kedvezményes árú szállást a résztvevőknek, díszvendégeknek, játékvezetőknek és természetesen a sajtó képviselőinek. 

Faragó Tamás, a női csapat kapitánya elmondta, hogy minden hónapban két-három napos edzőtáborokat, felkészüléseket tartanak az Európa-bajnokság helyszínén. Hozzátette, hogy a csapat májusban és júniusban Berlinben, valamint Spanyolországban vesz részt felkészülési tornákon. A kérdésre, miszerint a magyar női válogatott a dobogó legfelső fokán végez-e a kontinensbajnokságon, egy szóval válaszolt: Igen... 

Szalay Péter sajtófőnök arról számolt be, hogy az akkreditációs -és szállásfoglalási nyomtatványokat már minden érintett részére postázták, most már csak a visszajelzésekre vár a sajtócsapat. Az akkreditációs űrlapok visszaküldési ideje március 31. 
A ajtó bázisát is kialakították már a mérkőzés helyszínén: a sajtótribünön 120 hazai és külföldi tudósító, újságíró, rádiós -és televíziós kommentátor számára biztosítanak munkalehetőséget, a lelátó szomszédságában található sajtóközpontban pedig 70 munkahely vár a tudósítani kívánó kollégákra.

MVLSZ 2001.02.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK