FONTOS


 

Lányaink kilépnének az árnyékból

Primász Ágnes és a többi dunaújvárosi vízipólós lány ezüstöt nyert a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A napokban vehették át a magyar bajnoki címért járó aranyat - éremgyüjteményük a budapesti Európa bajnokságon bővülhet. A június 23-i döntőt az Magyar Televízió élő adásban közvetíti.

Mivel nem végeztek időben a Margitszigeti medencék felújításával, így lányainkna a ragyogó szigeti klíma helyett sokáig a Komjádi uszoda árnyékos medencéje jutott a június 15-24-i Európa bajnokságra való felkészülésre. Faragó Tamás szövetségi kapitánynak nincs könnyű dolga, amikor rendszeresen a várakozásairól faggatják. "Hivatalosan" a döntőbe jutásról beszél, mint elvárásról, de titokban azért sokan abban reménykednek: kilépnek a férfi aranycsapat árnyékából, és június második felében a Margitszigeten a lányainkra is rásüt majd a napfény.

Az Eb-re való felkészülés lassan a finiséhez érkezett. A lányok keményen dolgoztak: minden nap reggel tíztől kondicionális edzésen vettek részt, majd két órát a medencében töltöttek el. S aztán a késő délutáni órákban még két óra következett a vízben. Sajnos, a tervbe vett németországi torna elmaradt, de így is lesz még péntektől egy háromnapos barcelonai mérkőzés-sorozat, amelyre a lányok már elutaztak. Az ellenfelek: Olaszország, Görögország és Spanyolország.

Íme Faragó Barcelonába utazó kerete (ez még nem a végleges Eb-csapat):

kapusok: Sós, Szép

mezőnyjátékosok: Sipos, Rédei, Szremkó, Drávucz, Valkai Á., Stieber, Primász, Pelle, Valkai E., Tiba, Dancsa, Györe, Tóth A.

A válogatott gerincét a DVSE-Dunaújvárosi Főiskola-GS csapata adja, ahonnan négyen - Primász Ágnes, Sós Ildikó, Tiba Zsuzsa és Tóth Andrea vannak a keretben. A Kupagyőztesek Európa Kupájában ezüstérmet szerzett csapat játékosai épp a napokban vehették át a magyar bajnoki aranyérmeket Martin Györgytől, a szövetség elnökétől.

S bízzunk benne: éremgyüjteményük júniusban tovább bővül.

Sportfórum, 2001.06.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK