FONTOS


 

Uszodabezárás, forgalomkorlátozás a Margitszigeten

A vízilabda Európa-bajnokság idején felbolydul a Margitsziget. A rendezők igazi népünnepélyre készülnek, a kintrekedtek kivetítőn nézhetik meg valamennyi mérkőzést. Jelentősen korlátozzák a forgalmat, s egészen június 27-ig a nagyközönség számára bezárják a Hajós Alfréd uszodát.

Rendkívül látványosnak ígérkezik a nyitó- és záróünnepség. A start június 15-én, a zárás június 24-én lesz a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A megynyitó körülbelül 45 perces ceremóniájára az első nap harmadik találkozóját követően kerül sor. Valamennyi Eb-csapat felvonul, felvonják a zászlót, és számos neves hazai művész szórakoztatja majd a közönséget.

A Margitsziget az Európa-bajnokság idején (június 15-től) minden forgalom elől le lesz zárva, és megszigorítják az ellenőrzéseket is. A rendező stábhoz és a szállodákhoz tartozókon kívül így mindenkinek a sűrűbben járó 26-os autóbuszt ajánlják.

A kintrekedtek számára kivetítőn közvetítik az Európa-bajnokság valamennyi mérkőzését. A fővárosi önkormányzat már engedélyt adott a "szponzorfalu" helyének kijelölésére. Sörsátorokat állítanak fel, számos szórakozási-, a gyerekeknek pedig játéklehetőségeket biztosítanak. A tíz nap során állandó kézművesvásár várja az érdeklődőket. A Margit-híd felőli bejárónál felállított elárúsító helyeken csak magyar kézművesek minőségi alkotásait árulhatják. Az uszodához vezető millenniumi sétányon a magyar vízilabdasport tárgyi emlékei, ereklyék, fotók lesznek kiállítva.

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda június 7-től 27-ig zárva lesz a nagyközönség számára.

Sportfórum, 2001.06.07.

Az Európa-bajnokság idejére lezárják a Margitszigetet

Aki a hét végén strandolni kíván, jó, ha tudja: a Hajós Alfréd sportuszoda bezárt, medencéit június 27-éig csak Európa elitje használhatja. A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon azt is közölték, hogy az Eb alatt, azaz június 15-étől 24-éig a Margitsziget is "zárva tart", legalábbis az autósok előtt. Még az Árpád híd felőli parkolót is csak az engedéllyel bírók használhatják, nem is beszélve a sorompókon túli tiltott zónáról.
De hogy valami jó hírrel is szolgáljanak, a szervezőbizottság elnöke, Martin György bejelentette, a szövetség évtizedes szponzora, a Dreher Sörgyárak Rt. hárommillió forintos prémiumot ajánlott fel a férfiválogatottnak az Eb-aranyéremért (az ezüst kettő, a bronz egymilliót kóstálna). Ezután az utolsó két támogatói szerződést is aláírta a rendezvény két igen fontos patrónusával, a MOL Rt. és az Euroleasing képviselőjével. Utóbbi cég vezérigazgatója, Fejes László elárulta, huszonöt autóval segítik a szervezők munkáját, azaz az ő flottájukon utaznak majd a hivatalos személyek. A MOL-t képviselő Felkai György kommunikációs igazgató kijelentette, jó előjelnek tekinthető ez a partnerség, elvégre a MOL sportkapcsolatait - például kajak-kenu - kizárólag a siker jellemezte eddig. Ráadásképp megjegyezte: kifejezetten örül a Hajós bezárásának, így ugyanis nem kell gyermekét hajnali negyed nyolcra úszóedzésre szállítania...

Nemzeti Sport, 2001.06.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK