FONTOS


 

Magyar sztárok éneklik az Eb-indulót

Váczi Eszter, Somló Tamás, Ákos (TNT) és Végvári Ádám énekli az Európa bajnokság indulóját, amely majd a margitszigeti megnyitón csendül fel először "hivatalosan". Előzetesen ugyan azt tervezték, hogy a Vörösmarty tér lesz a megnyitó helyszíne, de változtattak az elképzelésen. Hétfőtől érkezgetnek a résztvevők, s este már sor is kerül egy magyar-olasz barátságos mérkőzésre a Komjádi uszodában.


A franciák érkeznek elsőnek a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra. Ők MALÉV-járattal repülnek a magyar fővárosba, de szinte egyidőben itt lesznek már az olaszok is, akikkel már hétfő este barátságos mérkőzést is játszik a magyar férfi válogatott. A szlovákok gépkocsival jönnek, mások vonattal, a többség repülővel. Június 14-re mindenesetre mindenki itt lesz.
Érdekesség a szállodai szobafoglalással kapcsolatban, hogy a szlovák válogatott június 22-re jelezte távozási szándékát. A dolog pikantériája, hogy aznap játsszák a két férfi elődöntőt... A görög és a francia női csapat viszont csak 24-én (a női döntőt követő napon) hagyja el Magyarországot. A külföldi jegyígényléseket a franciák és a hollandok vezetik.

A legrangosabb ötcsillagos szállodában, a Corinthia Aquincum Hotelben az európai szövetség delegációját szállásolták el, de a budai rakparton található Art Hotel is vendégül lát néhány LEN-tagot. A bírókat a Váci utcai Hotel Tavernában helyezik el, míg a média képviselőinek a Grand Hotel Hungária jut. A sportolók és a szakvezetők szálláshelyéül két margitszigeti (Grand Hotel Margitsziget és Thermal Hotel Margitsziget) valamint két pesti (Thermal Hotel Helia, Hotel Ibis Volga) szálloda szolgál. Ilyen szempontból a legtakarékosabbnak a román, a francia és a holland küldöttség bizonyult. Ők a többi szállodánál alacsonyabb kategóriájú, háromcsillagos szálló mellett döntöttek.

A záróünnepségen lézershow és pirotechnikai bemutató szolgál majd különleges látványossággal, az Eb-indulóban közreműködő művészek pedig saját dalaikkal szórakoztatják a jelenlévőket. A világverseny zárófogadása a Casino Étteremben lesz.

Sportfórum, 2001.06.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK