FONTOS


 

Nem lesz ráfizetéses az Európa-bajnokság

A szervező bizottság elnöke szerint már van annyi bevétel, hogy nem lesz ráfizetéses a budapesti vízilabda Európa-bajnokság. Martin György elmondta, a rendezvény költségvetése 300 millió forint, s ez az összeg már együtt van. Hála az állami támogatásoknak, a marketingszerződéseknek és a jegyeladásoknak.

- A tervek szerinti bevételt elértük - válaszolta a Sporfórum kérdésére Martin György. - Ennek az eseménynek a költségvetése közel van a 300 millió forinthoz. Bevételeink ezt biztosítani fogják. A fő bevételi forrásunkat a különböző állami támogatások jelentik. Ebből ki kell emelni az Ifjúsági- és Sportminisztérium 40 millió forintos összegét. A következő nagy forrás az a két marketing csomag volt, amelyet a LEN engedélyével értékesíthettünk. Ez kiegészült most utólag egy harmadik csomaggal. A bevétel ebből csak részben a miénk, mert mintegy 70 százalékot vissza kell adjuk az Európai Úszó Ligának. A következő nagy bevételi forrás a jegyeladás. Gyakorlatilag ezekből jön össze a pénzünk.

- Lehet még jegyet kapni a férfi döntőre?
- Nyílván, az a legnépszerűbb. A legutóbbi információim szerint arra már alig-alig, de a csoportmeccsekre is 60 százalék körül van az eladott jegyek száma. Szóval: jól állunk ezen a téren is!

- Egy hónappal ezelőtt ön némi aggodalommal beszélt az uszodafelújításról. Mára megoldódtak a problémák?
- Nagyjából rendben van az is. Azokat a hibákat, amelyek aggasztónak tűntek, már kijavították. Megszűntek a ránézésre veszélyesnek tűnő pontok.

- Például?
- Főleg a mobil lelátókkal kapcsolatban voltak rossz érzéseim, de az összes általunk felvetett gond azóta megoldódott.

- Úgy hallottuk, hétfőn lesz az olaszok ellen egy kétkapus edzőmérkőzés. Elképzelhető, hogy ezen már kiderül valami a várható játékvezetői felfogásokból?
- Nem, nem. Ez egy edzőmeccs, ahol egy olasz és egy magyar bíró a legjobb tudása szerint vezeti a találkozót. Nincs ellenőr, a LEN technikai bizottságának az emberei sincsenek ott. Ez abszolút normális játékvezetés lesz. Ebben az ügyben csak a szerdai technikai értekezlet után leszünk okosabbak.

- Ön a Magyar Vízilabda Szövetségnek is elnöke. Azt nem kérdezem meg, hogy mit vár a férfiaktól...., de a nők szerepléséről kérném a véleményét!
- A minimális elvárás, hogy kijussanak a világbajnokságra. Azaz ehhez az első négyben kellene végezniük.

Sportfórum, 2001.06.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK