FONTOS


 

Az elődöntő a lányok kulcsmérkőzése

Faragó kapitány szerint csapata megszerzi az aranyérmet az Európa-bajnokságon. Pólós lányaink ugyan érthetően kicsit a háttérben maradtak az olimpiai bajnok férficsapat mögött, de itt a lehetőség, hogy jobban az előtérbe kerüljenek.

"A férfi válogatott eredményei lenyűgözők - mondta Faragó Tamás, a lányok szövetségi kapitánya, - de ígéretemet változatlanul fenntartom: mi is meg akarjuk nyerni az Európa-bajnokságot. A lányok is a magyar pólósportot képviselik, s noha Hollandia, Olaszország és Oroszország erősebbnek tűnik nálunk, hazai pályán az aranyéremért fogunk küzdeni."

Az együttes barcelonában nemzetközi tornán szerepelt, ahol összeállt a végleges csapat. A legjobbak csak a felkészülés végére érkeztek Olaszországból, de ez Faragó szerint nem okozhat problémát.

A csoportbeosztással kapcsolatban a szövetségi kapitány leszögezte: mindkét csoport egyformán erős, s nekünk mindenképpen le kell győzni Hollandiát is, mert roppant fontos, hogy az élen végezzünk, s elkerüljük a negyeddöntőt. Így egy nappal többet tudna a csapat pihenni az elődöntő előtt. Faragó az elődöntőt tartja a kulcsmérkőzésnek, hiszen itt dől el, hogy a csapata akár negyedik helyre is szorulhat, illetve versenyben marad az Európa-bajnoki címért.

Sportfórum, 2001.06.14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK