FONTOS


 

Hűsítő vízcseppek 2. (szombat)

Autogram a dalai lámától

Naphosszat a csapatok körül forgolódik egy 48 éves "fiatalember", s autogramokat gyűjt posztereire. "Már megvan mind a 24 csapat" - mondja Kardos Dezső, aki egy vendéglőben felszolgáló, de minden szabad idejét hírességek aláírásainak gyűjtésével tölti. Mint mondja, több tízezer autogrammal rendelkezik már - köztük a dalai lámáéval, akit fondorlatos csellel sikerült bevennie. Szombat délután azonban még hiányzott Benedek Tibi skalpja...

Árnyat adó fák

Szombat déltájt pokoli hőség volt a Margitszigeten. A pesti oldal felőli megmagasított lelátó szurkolói ugyancsak szenvedtek a melegtől. Irigykedve nézték a női meccseket figyelő kismedencénél ülő drukkereket, akik vigaszt találhattak a szigeti fák árnyas lombjai alatt. De ha a mobillelátó padjainál lenéztek, meglepődve láthatták, hogy éppen árnyas lombot adó fák helyén ülnek. Amelyeket - vagy tíz-tizenötöt - a mobillelátó felállítása érdekében vágtak keresztbe - és távolították el a szigetről.

Szigeti színek

A fiúk zöld labdával játszanak, a lányok lilával. A lányoké legalább egy számmal kisebb, hogy beleférjen formás kis tenyerükbe. A bírók vörös ingesek, az önkéntesek zöld trikót hordanak, az örző-védők pedig sárgát. A magyar csapatok fehér köpenyben vannak. A sapkák kékek és fehérek, s a lelátók csúcsán ott díszelegnek a résztvevő országok zászlói.

Ellopták Kiss Gergő köpenyét

Hatalmas derbit vívott a spanyol játékosokkal Kiss Gergely. A bírók engedték a kemény csatákat, így aztán kicsit el is mérgesedett a helyzet. Gergő - amikor dobott egy parádés gólt, kézjelzéseivel el is küldte ellenfelét a melegebb égtájakra. Majd a mérkőzés végén sem baráti módon váltak el az ellenfelek. De a fekete leves még csak ezután következett a világ legszélesebb hátú vízilabdázója számára: kiderült, hogy kézen-közön eltűnt fehér köpenye.

Benedek kabalababája

Szép olasz felesége már az edzéseken is mindig feltűnt a Rómában játszó Benedek Tibornak. Soha nincs egyedül, mert hozza két és féléves kislányukat: Ginevrát. A csöppség jól elvan az uszodában, s kabalának sem lehet rossz, hiszen Benedek Tibi általában nincs vesztes csapatban. Most is: a spanyolok elleni győzelem után úgy adta az autogramokat és az interjúkat, hogy karján bóbiskolva szopta az ujját kislánya.

Spanyolo balhé

Elégedetlenkednek a spanyolok. Nemcsak a mindkét nemben a magyaroktól elszenvedettk vereség miatt, de valószínűleg ez hozta ki belőlük. Miguel Trape nagy hangon ordítozott a medence szélén, s elégedetlenségét fejezte ki a szervezéssel kapcsolatban. A kapitány szerint első edzésükön egyetlen labda állt rendelkezésükre, miközben a Nemzetközi Úszó Liga száz labdát hozott a magyar fővárosba. A játékosoknak pedig az nem tetszett, hogy kevés a busz, s a reptérről úgy szállították őket a szállodába, hogy előbb egy kört ment a busz az olasz lányokkal...

Sportfórum, 2001.06.16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK