FONTOS


 

Gerendás György büszke tanítványára

A magyar-olasz meccs után ott volt a gratulálók sorában vízilabda-sportunk egyik legendája, a BVSC mestere, Gerendás György is. Szécsi Zoltánnak szorongatta a kezét, aki egyedül képviseli a vasutasokat a 15-ös válogatott keretben.

Szécsi kiválóan védett, ugyanott folytatta, ahol a spanyol-meccs végén abbahagyta. Gerendás büszkeséggel emlegette tanítványát, és sejtelmesen válaszolt, amikor a "kétcsapatos" magyar bajnokságról faggattuk.

- Nehéz szavakat találni erre a nagyszerű teljesítményre. Jó volt a fiúkat nézni, egyszerűen ennyi, amit mondani tudok - foglalta össze véleményét.

- Várhatjuk a hasonló folytatást?
- Azt tanácsolnám, hogy ne várjuk. Az mondjuk biztos, hogy ez a magyar csapat jobb a többinél. Néha ennyivel, máskor meg csak egy góllal. De az is elég, ha már egyszer jobbak vagyunk.

- Mi a véleménye erről az olasz csapatról? Azt mondják, nagyon megfiatalított társaság, inkább a jövő az övéké.
- A jövő is az övéké, de már a jelen is! Attól, hogy mitőlünk így kikaptak, ők még nagyon jók, Európa élvonalához tartozik. Csakhogy nekünk ma így jött ki.

- Láttam, hogy megölelte Szécsi Zolit, s gratulált neki. Mit szól ahhoz, hogy ilyen szenzációsan védett a klubcsapatának a kapusa?
- Végtelenül örülök. Nem szeretem a nagy szavakat. De hát ezekkel a fiúkkal rengeteg időt töltök együtt, többet, mint a feleségemmel. Tehát egy kicsit a gyerekemnek is tekintem őket... Zoli fantasztikusan védett!

- Kérem, ne mondja azt, hogy nem ide tartozik a kérdés: milyen érzés egyre többször azt hallgatni, hogy sokan kétcsapatosnak minősítik a következő évi magyar bajnokságot. Arra célozva, hogy a Honvéd és a Vasas olimpiai bajnokokat igazoltak, s nagyon megerősödtek.
- Ez most tényleg nem aktuális. De majd ön is megismeri, hogy mi erről a BVSC véleménye!

Sportfórum, 2001.06.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK