FONTOS


 

A játékvezetés nem tartott lépést a játékkal

Königh György, a zsűri tagjaként vesz részt az Európa-bajnokságon. Korábban nemzetközileg elismert játékvezető volt, aki 10-12 világversenyen is képviselte Magyarországot. Most nagyon nehezen barátkozik meg a legnagyobb durvaságokat is elnéző "modern" bíráskodási stílussal.

- Az én időmben ezekért a faultokért, amelyeket itt sorozatban elkövetnek, minimum kiállítás, vagy négyméteres járt - válaszolta Königh György. - Ma, ha egy kicsit rossz a passz, és egy fél méterre van a a labda a csatártól, akkor hárman letaglózzák, a bírók pedig intenek nagyvonalúan, hogy mehet tovább a játék. A magyaroknak két olyan centerük van (Molnár Tamás és Varga Zsolt), akik miatt ez nagyon érzékenyen érint bennünket. Arról nem is beszélve, hogy a játék szépsége ugyancsak megsínyli az ilyen durvaságokat. Félek tőle, hogy teljesen eldurvul ez a játék.

- Lát-e más problémákat is?
- Nem, ez az egyetlen kifogásom, de ez igen súlyos. És ezért úgy érzem, hogy miközben a póló fejlődött gyorsaságban, erőben, és technikailag sincsenek problémák, a játékvezetés nem tartott vele lépést.

-Lát-e elfogultságokat a játékvezetésben?
- Nem látok, a bírók mindkét oldalon korrekt módon tartják magukat a fentebb említett számomra elfogadhatatlan elvekhez.

-Tapasztal-e valami szakmai újdonságot a csapatoknál?
- Vannak nagyon jó csapatok. Nekem a görögök tetszenek igazán, akik nagyszerűen szerepelnek. A nagy meglepetés pedig számomra Szlovákia. A magyar csapat hozza a formáját, de gondolom nem mondok vele újságot: minden reményünk megvan arra, hogy meg is nyeri az Európa-bajnokságot.

Sportfórum, 2001.06.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK