FONTOS


 

Primász feláldozná a gólkirályi címet

A magyar-francia (12-3) mérkőzést követően így vélekedtek a találkozóról a szövetségi kapitányok, illetve a magyar csapat játékosai, Primász Ágnes és Valkay Erzsébet.

Christian Merlet, francia szövetségi kapitány:
- Nem játszottunk olyan rosszul, mint ahogyan azt az eredmény mutatja. Sőt, az első három negyedben jól tartottuk magunkat. Főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy összesen nyolc játékosunk van, így a cserére sem igen volt lehetőségünk. Ezzel együtt a csapatom ma mutatott egy-két biztató jelet a holnapi utolsó mérkőzésünkre.

Faragó Tamás, magyar szövetségi kapitány:
- Dícséretes teljesítményt nyújtottak ma a lányok. Igaz, még több góllal is nyerhettünk volna! Az elődöntőben valószínűleg az oroszok következnek. Egy olimpiai bronzérmes csapatról van szó, amelyik hasonló stílusban játszik, mint mi. Háromesélyes a mérkőzés, de szerintem persze mi nyerünk!

Primász Ágnes:
- Az elején jól tartották magukat a franciák, mi pedig rendszeresen a kapufát találtuk telibe. A mérkőzés második felében azonban nem kegyelmeztünk. Sokan a gólkirályi címet emlegetik velem kapcsolatban, de nekem az a fontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen!

Valkay Erzsébet:
- Az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a két pontot, hiszen a gyenge ellenfél ellen mindig nehezebb játszani. Célunkat elértük, hiszen ezzel a győzelemmel biztosítottuk a helyünket a vébén, és bejutottunk az elődöntőbe. Így van két napunk a hibák kijavítására.

Sportfórum, 2001.06.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK