FONTOS


 

Manojlovics: a magyarok sokkal jobbak ennél!

A jugoszláv - magyar mérkőzés megismétlését tippelik a hétfői mérkőzés résztvevői, s a jugoszláv kapitány nagy előszeretettel dícsér minket. Úgy látszik, ez bejött neki, mert ugyanezt tette már vasárnap is. Íme néhány nyilatkozat!

Kiss Gergely: - Iszonyatosan elfáradtunk. Sajnos, azokat a dolgokat, amiket a felkészülési tornákon gyakoroltunk - főleg a jugoszlávok ellen - nem sikerült megvalósítani. Sok egyéni hibát vétettünk, és a csapat sem úgy játszott, ahogy azt vártuk. Hálásak vagyunk a közönségnek, hogy kitartott mellettünk. Holnap a hollandok ellen megpróbálunk javítani, erre a szűnnapon alaposan felkészülünk. Nagyon messze vagyunk még a döntőtől, addig még rengeteget kell dolgoznunk. Ki kell ráznunk a fejünkből a rosszat, és föl kell szívni magunkat.

Kásás Tamás: - Lehet, hogy a közvélemény nem így gondolta, de mi tudtuk, hogy nem vagyunk verhetetlenek. Tudtuk, hogy az Európa-bajnokság nem gálamérkőzésekből áll, és azt is tudtuk, hogy a jugoszlávok nagyon erősek. Csak akkor nyerhetünk ellenük, ha száz százalékot nyújtunk. Nem így történt, megérdemelten veszítettünk. Érdekes megnézni, hogy a jugoszlávok úgy örülnek a győzelemnek, mintha Európa-bajnokságot nyertek volna. Lehet, hogy ez később még a mi malmunkra hajtja a vizet.

Szécsi Zoltán: - Nem szabad elfelejteni, hogy nem játszott Vári Attila, és egy perc után elvesztettük Molnár Tamást is. Ehhez jött még, hogy az egész csapat - engem is beleértve - a szokottnál gyengébben muzsikált. Elkeseredge azonban nem vagyunk, meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni ebből a vereségből.

Nenad Manojlovics, jugoszláv szövetségi kapitány: - Mindkét csapat ugyanazt játszotta a meccs elején. A magyarokon viszont nagyon nagy volt a nyomás, talán ezért produkáltak gyengébben. Én tudom, hogy ők sokkal jobbak ennél, és szerintem ez a vereség még segíteni is fog nekik a felkészülésben. Szerintem még mindig ők az esélyesek, és szeretnék majd még játszani velük az Eb során.

Branko Pekovics: - Várakozásunknak megfelelően nehéz meccs volt, de jól játszottunk. Ha végig ilyen szinten teljesít a csapat, akkor megnyerjük az Európa-bajnokságot. Reméltük, hogy megverjük a magyarokat, hiszen mi is legalább olyan jók vagyunk, és minden meccs 0-0-lal kezdődik, úgy hogy nem volt mitől félnünk. A csoportban mi lettünk az elsők. Mostmár csak az feladatunk, hogy a negyeddöntőben és az elődöntőben is hasonlóan menjen a játék, s akkor megnyerjük az Eb-t.

Alexander Sostar: - Remekül játszott a csapat. Úgy álltunk oda, mint bárki más ellen, hiszen a magyar mellett nekünk van a legjobb csapatunk. A siker egyik kulcsa az volt, hogy különösen jól játszottunk az emberhátrányos helyzetekben, bár nem vagyunk hozzászokva, hogy ilyen sokszor legyünk erre kényszerítve. Ez a fajta bírói felfogás nekem személy szerint nem tetszik. Jugoszlávia megnyerheti az Európa-bajnokságot, a döntőben talán éppen a magyarok ellen játszunk újra.

Sportfórum, 2001.06.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK